Een verontruste hengelaar!

Een verontruste hengelaar!

Door: Henk Steenhuis

Sinds twee jaar heb ik de kustvisserij herontdekt, tot zo’n vijfendertig jaar geleden viste ik regelmatig op de Noord- of Zuidpier. Daarna kwam de klein bootvisserij in beeld.

Nu echter ben ik weer regelmatig op strand, Hontsbossche zeewering, of de Noordpier te vinden. Zo ook op 25-07-2013 kwamen wij, mijn broer en ik aan bij de Noordpier van IJmuiden voor een dagje vissen. Aangekomen bij het hek op de pier schrokken we bij het zien van zoveel afval! Waarschijnlijk had men er de avond ervoor een feestje gevierd!


Het was er een bende!!!

Er wordt gerefereerd op het waarschuwingsbord dat aan het hek gemonteerd zit van “afval dumpen in de afvalcontainer”. Maar er is geen enkele mogelijkheid aanwezig om hieraan te voldoen! Waar staan die vuilcontainers dan?

Natuurlijk moet een ieder zijn troep meenemen, uiteindelijk hebben zij het ook de pier opgesjouwd! Maar mee terug meenemen……….tja,….. dat schijnt heel lastig te zijn! Misschien dat u hierin iets kan betekenen door bij de desbetreffende instantie te verzoeken om een aantal afvalcontainers te laten plaatsen, zowel bij het hek op de Noordpier als op de parkeerplaats bij restaurant “Sea You”.

Het zou voor de welwillende hengelaar een drama wezen als de pier door dit gedrag van “luie mensen”/onverlaten zou worden afgesloten!

Mensen asjeblieft neem uw afval weer mee naar huis en laat het niet slingeren Als dit namelijk een trend gaat worden is het snel afgelopen met de visserij vanaf onze geliefde Noordpier, het was er een bende!!!