Een goed gevoel bij Hengelsport Henny Kruidenier

Een goed gevoel bij Hengelsport Henny Kruidenier  

Door Berthil Bos  
 
Soms kom je bij een hengelsportzaak binnen en heb je direct zo'n gevoel: "Waarom ben ik hier niet eerder voor m'n roofvispulletjes naartoe gegaan?" We weten zeker dat dit bij de andere disciplines van de sportvisserij niet anders zal zijn. 
 
Het is dinsdag 1 oktober als we op de Spoelsterstraat 45 in het Achterhoekse Haaksbergen Hengelsport Hennie Kruidenier binnenstappen. We hebben een afspraak met Paul Keizers, die ongeveer zeven jaar geleden de zaak heeft overgenomen van Hennie Kruidenier. Gelukkig heeft hij de naam aangehouden, omdat deze in de wijde omtrek bij vele sportvissers als muziek in de oren klonk en veel vertrouwen, service en garantie gaf. 
 
Hennie Kruidenier: parkeren voor de deur.
 
Die muziek is er nog steeds en wat betreft het vertrouwen en service, daar kunnen we het volgende over zeggen. Ook met het gevoel van vertrouwen over de vakkennis van Paul en zijn medewerkers zit het goed. Het team bestaat stuk voor stuk uit ervaren praktijkmensen die je met raad en daad kunnen bijstaan. UIt navraag bij enkele klanten waarom zij bij dit hengelsportparadijs klant zijn, bleek dat voor allen de garantie op materialen, die altijd door Paul worden nageleefd, een goede reden is om terug te komen. En natuurlijk ook vanwege het ruime aanbod en de goede sfeer.
 
Een beker voor kwaliteit/service en vakmanschap zal hier ook tussen moeten staan.
 
Deze zaak ademt een nostalgische hengelsportsfeer uit, ondanks de aanwezigheid van de nieuwste artikelen op sportvisgebied. Het aanbod is zeer, zeer groot zowel voor de witvissers, karper- en roofvissers. De zaak heeft alleen maar topmerken in zijn assortiment en importeert ook vele producten vanuit het buitenland. Op het gebied van de roofvisserij ben je zeker een paar uur kwijt om al het moois te bekijken en te voelen. 
 
Wanden vol roofvisartikelen goed voor lange tijd kijkplezier.
 
Veel artikelen zitten niet meer in die lastige verpakkingen, waardoor je direct een gevoel bij het product krijgt. Zitten ze wel opgeborgen, dan haalt Paul ze desgewenst zo uit de verpakking voor een nadere inspectie. Gelukkig kennen ze hier de denkwijze van de sportvisser. Naast de zeer ruime afdeling roofvis met alles op het gebied van de snoek, snoekbaars, baars, roofblei en meerval, ontbreekt ook de afdeling voor de forelvisser niet. 
 
Ook de forelvissers zullen aangenaam verrast zijn door het grote aanbod.
 
Het is zeker een winkel waar je een tijdje voor in de auto wilt zitten en die je altijd met veel energie om weer naar de waterkant te gaan, verlaat. Hierbij komt de gastvrijheid van de mensen uit het oosten, die in combinatie met een lekker bakje koffie een beetje rijden meer dan de moeite waard maken.   
 
Hieronder nog een kleine impressie van de zaak waar we zeker vaker een bezoekje aan zullen brengen. 
 
Berthil Bos.
 
Eigenaar Paul weet ze zelf ook goed te vangen.
 
Als deze zaak achter een kunstaas staat kan je er direct alle maten en kleuren aantreffen.
 
Spinnerbaits te kust en te keur.
 
De nog altijd goed vangende originele Bulldawg voor een interessante prijs.
 
Kunstaas- en doodaasvissen gebroederlijk bij elkaar.
 
Rubber uit eigen import is er volop te vinden.
 
Van het aanbod aan los rubber krijgt een paard de hik.
 
Als je snel bent kan je dit geweldige kunstaas voor de helft van de prijs kopen.
 
De kou staat voor de deur dus snel voor de juiste kleding naar Hennie.
 
Nostalgie en deze tijd gaan samen in deze zaak.