image description

Eén en negentig internationale deelnemers Streetfishing Gouda.

Door Ron Smits
 
Gedurende de wedstrijd op zaterdag 18 januari 2020 is het droog en af en toe schijnt de zon. Goede omstandigheden voor het Streetfishing event te Gouda. Helaas denkt de vis daar anders over. Een heel taaie visdag met heel wat noteringen van een blank.


Gouda, Streetfishing.

Enkele anderen hebben wel veel kleine baars gevangen en zijn zelfs niet in de top tien geëindigd. Om hoog te eindigen heb je een paar grote vissen nodig.


 
Wandelend van de ene naar de andere stek door de straten van Gouda. So What al 5 jaar ons vertrouwde adres voor de inwendige mens. We worden hier ieder jaar weer verrast door hun goede zorg. Bedankt vrienden van So What in Gouda.

Deelnemers uit Tsjechië, Polen, Duitsland, België en Nederland strijden vandaag om wie zich de winnaar mag noemen van Streetfishing Gouda 2020. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes lopen met hengels, voorzien van alle kleuren kunstaas, tussen auto’s, fietsers, passanten en winkelend publiek.


 Uiteindelijk blijkt dat deze snoek de grootste van de dag is.


 
Soms nog hier en daar een blik van wat doet hij of zij nou? Maar de meeste bewoners van Gouda zijn al enkele jaren bekend met het fenomeen van Streetfishing. Het blijft nog steeds een bijzonder mooi gezicht: vreemd uitgedoste mannen en vrouwen met hengels in de hand tussen het winkelend publiek.


 Hengels in de binnen stad van Gouda is al jaren een vertrouwd gezicht.

Gouda heeft geweldig goed viswater zowel midden in de stad alsook daar buiten. De Hollandse IJssel stroomt er langs, de uitgestrekte polders, maar ook de diverse singels en grachten in de binnenstad. Vele sportvissers uit binnen en buitenland bezoeken dan ook regelmatig deze wateren om hun geluk te beproeven.


 Vooral bruggen zijn een gewilde stek voor vis en sportvissers.

Vandaag is het voor de meeste deelnemers een heel taaie dag, velen hebben geblankt, maar anderen die wel de vis weten te vinden hebben mooie vissen gevangen.


 Eén en negentig sportvissers blijven niet onopgemerkt in de binnenstad van Gouda

 
Mooie baars van 30 cm

Vanuit Duitsland is er zelfs een filmploeg om voor You Tube een video filmpje te maken. Ik heb van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de filmploeg uit te nodigen voor ons jaarlijkse Roofvis Event van zaterdag 09 mei a.s. te Gouda, waarover later op Total Fishing meer informatie.
 
Duitse deelnemers

 
Wilbert Mostert is de organisator van Streetfishing Gouda.


Heel bekende stek in Gouda

 
Snoek uit de Hollandse IJssel.


Uit België met een zesde plaats.


De nummers 1, 2 en 3. Na goed overleg heeft de nummer 1 zich teruggetrokken, omdat hij de verplichte lunchtijd is vergeten, in zijn fanatisme. Bijzonder sportief van Mike. Team Tourist (Daan Bické en Simon Plaetinck) doet goede zaken vandaag door op plaats 1 en 2 te eindigen.


 De grootste snoek van vandaag.

 
De grootste baars.

 
De grootste snoekbaars


De organisatie is er weer in geslaagd om een fantastische dag te organiseren. Er zijn zes vrijwilligers om te scheidsrechteren. De meesten gebruiken de fiets, maar ik heb deze dag heel wat kilometertjes viswater gezien. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij als referee. So What, de 91 deelnemers, de vrijwilligers en de organisatie heel hartelijk dank voor deze geslaagde dag.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vrijdagmiddag filmselectie 28 februari
Willem Moorman -
image description
Noorwegen seizoen van start
Willem Moorman -
image description
Actief op zeebaars in aflevering 9 VIS TV
Willem Moorman -