Een bijzonder vistoernooi met een internationaal tintje

Persbericht Visservice 

Een bijzonder vistoernooi met een internationaal tintje  

In Nederland zegt men als de Visservice-combi richting het noorden vertrekt, ”Kijk daar gaan die vakantiegangers weer”. In Noorwegen zeggen ze ”kijk daar heb je die sportief vlieg(ende) vissende Hollanders weer”. Elk jaar vroeg in mei het zelfde beeld: bus inpakken, fishing gear compleet en vertrekken richting het mooie Noorwegen. Zo ook nu weer en tijdens deze Noorwegentrip het vijfde Penn-Visservice vissoortentoernooi dat toch een tikkeltje anders is.
 
De vijfde editie van dit evenement op vissoorten krijgt namelijk een internationaal tintje. Vol is vol staat niet voor niks op de Visservice website en deze wedstrijd week was lang terug al gereserveerd door Leonard Muys, de naar Denemarken geëmigreerde Vlaming. Heel wat Nederlanders en Belgen die als vissers Denemarken bezoeken kennen Leonard Muys als platvisfanaat en duizendpoot binnen de hengelsport. 
 

Wij hebben er weer zin in.
 
Dit volledig Deense deelnemersveld vist dus het Nederlandse Penn vissoortentoernooi in Noorwegen. Daarbovenop komt de Noor Asgeir Alvestad voor de prijsuitreiking. 
 

Purefishing verzorgt weer een mooie prijzentafel en wij van team visservice kunnen niet wachten tot het startsignaal.
 
Asgier is de vanger van het wereldrecord Håkjerringa of wel Groenlandsehaai, die hij ten koste van een vermelding, liet zwemmen. Geschat 4.49 mtr en krap 1100 kilo. Deze mede vissoortenspecialist is voor de tweede maal op weg naar 100 gevangen vissoorten en heeft dus genoeg schubbenweetjes en technieken om onderling met de mannen van Visservice uit te wisselen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -