Een avondĀ  met een speciale               verrassing!

Een avond  met een speciale verrassing!

Een tijdje geleden zat ik onder het werk constant te piekeren.waar ik die najaarsavond eens mijn hengel uit zou gaan gooien. Na een paar dagen mooi weer te hebben gehad ging mijn voorkeur uit naar de rivier. Toen ik thuis kwam stond mijn broer al te popelen om te gaan vissen. Hij had zijn spullen al gepakt. Onderweg naar het water zit ik altijd te bedenken wat ik als  eerste aan mijn onderlijn zal gaan hangen. Mijn voorkeur van die laatste paar weken ging uit naar de kleine blauwe ratelaar van Bill Lewis.  Die heeft me al een paar weken achter elkaar mooie 40+ baarzen op geleverd en daar gaat mijn voorkeur deze keer ook weer naar uit.

                       


“Dit plugje had mij al verschillende 40 + baarzen opgeleverd”

Nadat ik mijn favoriete plug aan mijn onderlijn had gehangen, kreeg ik bij mijn 2e ingooi al een keiharde aanbeet.De meeste aan beten krijg je  tijdens het laten zakken van je rammelaar. Het voelde gelijk goed zwaar aan, nu maar hopen dat de vis blijft hangen. Binnen een aantal seconden kwam de vis naar de kant en het was weer een serieuze baars. Deze keer was hij zo goed gehaakt dat schudden met zijn kop zeker geen zin had. Snel de baars onthaken en na een paar foto’s te hebben gemaakt kreeg de baars weer  z’n vrijheid terug.

Na een dik half uur kreeg ik zo’n harde aanbeet op mijn titan hengel, dat die bijna dubbel sloeg in mijn handen. “Whoooww,  wat krijgen we nou!” zei ik tegen Freek en ondertussen stond het Shimano molentje keihard te gieren, waarbij de vis me alle kanten van het water liet zien. Hij bleef zeker een minuut of 10 doorgaan en eindelijk kwam er een einde aan deze zenuwslopende dril. Ik dacht in eerste instantie aan een grote roofblei maar na weer een goede run te hebben genomen kwam de vis langzaam omhoog en zag ik ze in volle glorie verschijnen.

                       


“De prachtige vis in volle glorie…”

Whaaa dit kon toch niet waar zijn; een megagrote barbeel die mijn Bill Lewis had gegrepen. Mijn eerste barbeel in mijn vis carrière en ook niet zo maar eentje! Freek schepte de barbeel kundig waarna we hem snel konden onthaken en een paar mooie foto’s maken.  Na deze geweldige vis besloten we het verder die avond voor gezien te houden en met een supergoed gevoel gingen we naar huis. Wát een vis en wát een verrassing! Met barbeelgroeten van Bjorn & Freek

                       


“De enorme krachtpatser gaat weer terug in zijn element”

ANDEREN LAZEN OOK