Edges Armadillo Braid

Edges Armadillo Braid

Door Chris De Clercq
 
Armadillo is een schuurbestendig voorslag- en onderlijnmateriaal dat al heel lang in het assortiment van Fox zit. Van de oude variant in bruine en groene uitvoering heb ik met volle tevredenheid menig rolletje gebruikt. 
 
Ik moet bekennen dat ik vroeger –in situaties die erom vroegen- aan de slag ging met bruine en zwarte viltstift om het materiaal nog beter te laten wegvallen tegen de bodem door afwisselend stukjes van enkele centimeters al dan niet te kleuren. Toen Fox besloot om dit materiaal in de Edges range in Camo (light én dark) uit te brengen, wist ik dat mijn favoriete soepele onderlijnmateriaal nog gebruiksvriendelijker was geworden. 
 

Mijn soepele favoriet.
 
De 30lbs uitvoering is in ruige omstandigheden steeds een trouwe partner gebleken die me werkelijk nog nooit in de steek heeft gelaten. Staar je vooral niet blind op de treksterkte want het materiaal heeft een aangenaam kleine diameter en bezit net dat beetje stijfheid dat het heel werpvriendelijk maakt. 
 

Ook eigenschappen van nylon.
 
Het is bijna alsof je met nylon aan de slag bent, maar dan in een bulletproof uitvoering. En laat het nu dié combinatie van eigenschappen zijn die me enorm bevalt.
 

30lb geschikt voor de meeste omstandigheden.
 
De 45lbs versie gebruik ik slechts als onderlijnmateriaal bij extreme situaties; denk aan grote rivieren vol stenen, mosselen en beren van karpers. Uiteraard gebruik je het materiaal dan ook als voorslag en het liefst op volle lengte: als er iets misgaat kan je met de boot dan altijd een stuk van de voorslag terug in handen krijgen en op die manier de zaak lostrekken zonder dat er iets op de stek achterblijft. 
 

Twaalf kilo goud dankzij Armadillo.
 
Trouwens, ik moet de eerste mosselbank nog tegenkomen die dit materiaal aan flarden krijgt! Dus als je op zoek bent naar zekerheid in een onopvallend jasje, kies dan voor Armadillo. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -