image description

Ebro Delta een super betaalbaar visparadijs!

Ik kan me die eerste aanbeet van mister Bluefin nog exact herinneren. Op het moment dat mijn stickbait door het oppervlakte water knalde werd hij op een brute wijze gepakt en de diepte ingesleurd.

De slip van mijn Penn Slammer 3 kon die eerste run van mijn eerste blauwvin tonijn nauwelijks aan. Natuurlijk had ik al veel gelezen over deze spactaculaire visserij en dat je tijdens de dril van zo'n bonk spieren vrijwel niets te vertellen had werd mij al snel duidelijk. Om kort te gaan mijn eerste gevecht met zijn blauwvin knuppel was tot op dat moment verreweg de meest indrukwekkende dril die ik ooit had meegemaakt.

Nu enkele jaren later is het spelletje rond die befaamde Ebro Delta nog veel leuker en vooral spannender geworden dit mede door de inzet van de Nederlandse visavonturier Martijn Sman. Afgelopen winter toen de tonijnvangsten minder werden had Martijn zijn zinnen gezet op andere vissoorten als zeebaars, bluefish  en zeebrasem. Dit werd een groot succes. Zeebaarzen tot ruim 80 cm waren geen uitzondering ook de sterke bluefish gaf dagelijks acte de présence.

Omdat er met licht materiaal werd gevist was de ene dril nog spectaculairder dan de ander. Ook werden er op die dagen dat de zee het toe liet dikke tonijn en gevangen tijdens het  chummen. Topdag was 23 januari waarop er in zijn stoere boot maar liefst 3 dikke tonijnen van rond de 2 meter konden worden geland. Yes....dus ook dikke tonijnen gedurende de wintermaanden. Ook de zeebaarsvangsten bleven top terwijl de zeebrasems steeds groter werden.

Kortom een aanrader om gedurende de wintermaanden Riumar eens met een bezoek te vereren. De nieuwe boot is maar liefst 8.80 mtr voorzien van een fronttroller en loopt makkelijk 50 km per uur waardoor je snel op je visstek bent. Trouwens Riumar ligt op slechts 1,5 uur rijden van Barcelona. Martijn is een relaxte kerel die een ontspannen sfeertje weet te creëren aan boord en daarbij een schat aan ervaring heeft als schipper in dit visrijke gebied.

Na een dag vissen is het super relaxen in het restaurant " black sheep" waar je voor heel weinig geld een super maaltijd kunt nuttigen. Kortom wat houdt je tegen om de strijd eens aan te gaan met een van de vele super sterke vissoorten die dit gebied bevolken. Je kunt voor meer informatie altijd even bellen naar Martijn 0034 627561193 uiteraard kun je ook even een mailtje sturen naar deltaseadevil@gmail.com