image description

DreamFisher Aluminum Welded Fishing Boats

“Daar komt opeens vanuit het niets een Nederlands product de markt binnenvaren”. Dit schreef Henk Simonsz in 2005 boven het verslag van de test over de eerste Marcraft
440 Fishing’.


Hij testte de boot samen met zijn vriend Aad Kouwenberg. De boot kreeg zoveel lof van deze kenners, zodat na de uitslag ​“uitstekend”,​ een mooi bedrijf kon worden gestart. Mijn naam is Martin Frankena en ik ben vanaf mijn vroege jeugd verslaafd geraakt aan de hengelsport en vis al sinds mijn 6e vanuit een boot op snoek of snoekbaars.

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest in de horeca en heb in 2005 mijn café en mijn discotheek verkocht. Ik had in die tijd nog nooit een boot gebouwd maar was wel al jaren bezig om te kijken wat er te koop was en wat er eventueel beter zou kunnen. Toen ik een op een dag een gelaste boot uit België tegenkwam en de prijs zag dacht ik: “Dat kan ik beter!”.  Het begon allemaal in een schuurtje van een kennis, daar werd de eerste boot gebouwd. Tijdens de bouw hadden we al snel het gevoel dat het een groot succes zou kunnen worden. Nadat de uitslag van de test op Total Fishing was geplaatst kwamen de eerste bestellingen binnen en moesten er al snel vijf boten worden worden gebouwd.

De naam ‘Marcraft’ bedacht ik samen met vismaat Sietze de Vries. Mar staat voor Martin en mar betekend in het Fries ‘meer’. Het woord Craft wilde ik graag gebruiken, omdat mijn droomboot in die jaren de Alumacraft van Bertus Rozemeijer was. De Lunker met de mooie striping, wat was ik onder de indruk van die boot. Bertus ontmoette ik in 2004 op Boot Holland. Toen ik mijn plannen met hem doornam en we uren op zijn stand hadden gesproken, zei hij me, als jij er voor kan zorgen dat je een boot bouwt die net zo mooi is als deze, maar dan gelast, heb je in mijn ogen een wereldkans. En wat had hij gelijk, binnen 3 jaar hadden we 80 Marcraft boten verkocht. In het 3​e​ jaar bouwden we met 8 man personeel 51 boten! Stap voor stap werden we ‘custom builders’ en zijn we steeds professioneler geworden. Toen de grote jongens als Willem Stolk, Daan Verbruggen en Sean Wit voor onze boot kozen, was het vertrouwen in het merk zo groot dat veel mensen uit heel Europa een bezoek bracht aan ons mooie bedrijf.


Na 7 intense jaren heb ik in 2012 besloten om het merk Marcraft te verkopen. Helaas is het daarna niet goed gegaan met de voortzetting van het bedrijf en ik vind dat op zijn zachts gezegd enorm spijtig. Natuurlijk heb ik de viswereld nooit achter me gelaten en volg nog steeds dagelijks wat er zich allemaal afspeeld in deze fascinerende branche. Begin 2019 heb ik besloten om weer visboten te gaan bouwen en heb ik weer contact gezocht met Alastair Hunter, de ontwerper van alle boten die ik tot nu gebouwd heb. Ik had hem al jaren niet meer gesproken en de eerste vraag die ik hem stelde was: Can you design a better boat than all my previous boats? Natuurlijk heeft deze vakman ook niet stilgezeten de afgelopen jaren en een aantal weken verder kreeg ik van hem het de eerste tekening in mijn mailbox.

Ik hoefde er niet lang over na te denken, wat een boot, deze moet gebouwd worden! Op de Hengelsportbeurs van Utrecht in november 2019, heb ik op mijn stand bekend gemaakt wat mijn plannen zijn en heb daar mijn eerste boten verkocht. Wat een geweldige kick was dat! Via Willem van Total Fishing ben ik in contact gekomen met Yamaha Pro Fishing en heb met hen een geweldige samenwerking kunnen sluiten voor de komende jaren.

We zijn momenteel druk bezig om een team samen te stellen die voor ons op de grote toernooien gaat vissen. In 2020 zijn we op de Predatortour en de Luremasters aanwezig. Ook gaan we verschillende testdagen houden waar geïnteresseerden een testvaart kunnen maken in een Dreamfisher met Yamaha motoren vanaf 50 Pk tot 200 PK. Woensdag 18 december 2019 beginnen we met de bouw van de eerste DREAMFISHER 503 RiverKing. Deze unieke visboot zal in februari 2020 worden onthuld in Leeuwarden op Boot Holland.
In 2020 gaan we in totaal 3 types op de markt brengen.

- DREAMFISHER 503 RIVERKING
- DREAMFISHER 460 LAKEMASTER
- DREAMFISHER 575 TOURNAMENT MASTER PRO (deze boot zal ook aan de grotere toernooien gaan deelnemen)

We zijn online te vinden op ​www.dreamfisher.nl
U kunt daar zeer binnenkort de bouw van de eerste DREAMFISHER boten gaan volgen.
Op Facebook zijn we te vinden onder de naam: ‘DREAMFISHER Aluminum Welded Fishing Boats’.
Op Instagram zijn we te vinden onder de naam ‘DREAMFISHER’.


 

Nieuwe visgids in Groningen gaat varen met de eerste Dreamfisher 503 Riverking

De 22-jarige Ian Bos vist al jaren in Groningen op roofvis en hij vindt het fantastisch om anderen wat te leren en de euforie te delen die je beleeft tijdens het vissen. Zijn passie voor het vissen is door de jaren heen zo groot geworden dat hij besloten heeft om er zijn werk van te maken door visgids te worden.

Ian Bos heeft een opleiding voor trainer/coach gedaan en omdat hij nog relatief jong is, wil hij graag zijn dromen waarmaken en niet zomaar een ‘acht tot vijf uur’ baan kiezen, hij gaat het avontuur aan! Het is voor hem altijd weer een avontuur als hij het water op gaat en het competitieve zit er bij hem ook goed in. Hij vist graag wedstrijden (ook streetfishing) en kijkt er enorm naar uit om ook wedstrijden te gaan vissen in zijn nieuwe Dreamfisher 503 Riverking; de eerste van dit model dat in Nederland verkocht is.

“Tijdens een zoektocht naar verschillende soorten boten ben ik uiteindelijk uitgekomen bij Martin Frankena van Dreamfisher. Hij heeft me, met al zijn ervaring, weten te overtuigen en me alles uitgelegd over de verbeteringen die hij gaat doorvoeren in de nieuwe modellen van DreamFisher. Ik heb ongelofelijk veel zin om te beginnen en vanaf april 2020 gaat mijn website online. Ik neem jullie graag mee om te ervaren hoe het is om vanuit een DreamFisher boot te vissen en mijn passie met jullie te delen.”


Ian Bos

Kijk voor meer informatie op : DreamFisher