Doneer voor het wedstrijdtraject aan de Arkervaart

Persbericht HSV Hoop op Geluk Nijkerk 

Doneer voor het wedstrijdtraject aan de Arkervaart 

Hengelsportvereniging Hoop op Geluk uit Nijkerk heeft toestemming van de gemeente om een wedstrijdveld voor sportvissers aan de Arkervaart te maken. Nu is de vereniging op zoek naar geld om het wedstrijdtraject aan te leggen door middel van crowdfunding. Zaterdag start de actie met een symbolische visuitzet in de Arkervaart in het bijzijn van wethouder Aboyaakoub-Akkouh.

Dirk Wever, voorzitter van HSV Hoop op Geluk: “De sportvisserij is na voetbal en tennis de grootste sport in Nederland. Toch houden overheden niet altijd rekening met de belangen van sportvissers. Dat komt ook omdat sportvissers vaak ‘verspreid’ zitten en de hengelsport daarmee soms vrij onzichtbaar is.”

De bedoeling is dat langs het wedstrijdtraject aan de Arkervaart met vissteigers strak meer dan honderd vissers zitten. Wever: ”Door dit wedstrijdtraject aan te leggen willen we als vereniging een goed zichtbaar wedstrijdveld creëren. Zodoende laten we veel beter zien hoe groot en mooi onze sport is.”

Alle beetjes helpen om het wedstrijdtraject aan te leggen. Je kunt al doneren vanaf 2 euro, maar meer mag ook. Met zoveel sportvissers in Nederland moet dat lukken! En denk nu niet: 'ik ben geen wedstrijdvisser', want de vereniging wil  bij een succesvolle crowdfunding ook kijken of ze van de Arkervaart nog aantrekkelijker viswater kunnen maken voor bijvoorbeeld karpervissers en andere vissers.

Ambassadeurs
Ambassadeur Marco Kraal, presentator van VIS-TV: ”Natuurlijk steun ik ook dit geweldige crowdfundingproject! Hiermee maken we de Arkervaart tot een uniek water in de regio. Door als sportvisser slechts twee euro te doneren kunnen we straks een kapitaal investeren in een uitstekend viswater.”

Anja Groot, wereldkampioen zoetwatervissen bij de dames, is ambassadrice van het project. “Een wedstrijdtraject langs de Arkervaart is heel belangrijk. Vrijwel iedere gemeente investeert in voetbal-, tennis- en hockeyvelden. Laten we ons daarom met z’n allen sterk maken voor zo’n wedstrijdveld voor sportvissers.”

Ambassadeur van het project en bondscoach Jan van Schendel vindt het een geweldig initiatief. “We kunnen met dit wedstrijdtraject bij het waterschap of gemeente makkelijker inzetten op een betere visstand. Daar hebben uiteindelijk alle sportvissers baat bij.”

Veel geld
Er is veel geld voor de aanleg van het traject nodig; 25.000 euro. Hoop op Geluk wil via crowdfunding het bedrag bij elkaar krijgen. Er zijn ook mooie tegenprestaties. Bij een donatie van 125 euro krijg je bijvoorbeeld blijvend een naambordje op de wedstrijdplek en je mag vanaf die plek meedoen aan de feestelijke openingswedstrijd. ‘We denken dat dit voor verenigingen en ondernemers aantrekkelijk is. Maar ook met 2 euro zijn we heel blij’, aldus Wever.

Zaterdag 21 mei is om 14.00 uur de aftrap van de crowdfunding. U bent van harte welkom om te komen kijken. Wilt u een donatie doen? Kijk dan even op de site van de hengelsportvereniging, www. hoopopgeluk.nl.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 75
Marc Borst -
image description
De Allrounder 74 : De verleidelijke rode
Willem Moorman -
image description
Praktijktips van Jan van Schendel (19)
Marc Borst -