Dodelijke baars streamer

Dodelijke baars streamer

Franks dodelijke streamer voor baars
Benodigde
materialen;

Haak Tmc 300 maat 12 t/m 8   Binddraad Zwart 6/0   Staart Maraboe   Lijf Gevlochten tube groen, tandenstoker   Rug-dek Zwarte floss   Schoep (optie) Dikker doorzichtig plastic, Epoxy afgewerkt.

Maak de tandenstoker iets korter als de haaksteel. Wikkel vanaf het haakoog met grotere slagen tot aan de haakbocht. Pak de tandenstoker en zet deze vast met grote slagen onder de haak.



Maak een mooie volle maraboe staart. Deze mag echter niet langer zijn dan eenmaal de haak lengte. Is de staart klaar, even lakken.


Pak nu de holle tube en druk deze tot aan de staart en zet deze daar vast. Overtollig materiaal wegknippen. Daarna aan de achterkant afbinden.


Binddraad aan de voorkant erop zetten en het floss inbinden.


(optie) Druk nu uit een dikker stukje plastic (blisterverpakking) met een vleugelstekker een schoepje en bind deze aan de onderkant van de haak in. Let er op dat de schoep er recht in zit. Van te voren even iets rond vormen De voorkant kun je nu afbinden.


Zet het binddraad nu weer aan de achterkant op de haak, trek het floss strak en bind het aan de achter kant in. De achterkant afbinden en lakken.


Draai de streamer nu upsite down en breng in twee laagjes een klein beetje epoxy of twee compenentenlijm onder de schoep, zodat je een extra versteviging hebt. Uit laten harden en klaar is je kleine baars streamer.


Je hebt nu een fantastische streamer voor baars. Veel succes ermee!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De 2024 vliegvis aquarellen muurkalender
Willem Moorman -
image description
Ben u van de partij op 13 en 14 mei?
Willem Moorman -
image description
VIS TV: Vliegvissen op voorn in historisch Urk
Willem Moorman -