Derde plaats op het WK Kust in Frankrijk

De Dames van het SPRO Zoutwaterteam behalen derde plaats op het WK Kust in Frankrijk.

In het Zuid-Franse plaatsje Hossegor werd gedurende 4 dagen het WK Kust gevist. Hier streden de Nederlandse mannen (met SPRO teamleden Jan Hennekam en Arjan Rijnberg) en vrouwen (met SPRO teamleden Ilonka Rijnberg en Linda van de Velde) om een plek in de internationale top.

Tijdens de training werd bij zowel de dames als heren al snel duidelijk dat er weinig vis onder de kant te vinden was. De factor ‘geluk’ zou een grote rol gaan spelen tijdens de wedstrijd. De eerste westrijddag verliep voor de dames relatief goed, waarbij Linda van de Velde met 5 vissen slechts 8 gram tekort kwam voor de dagoverwinning. Met een respectievelijke 6e plaats individueel en een 5e plaats in het ploegenklassement, een goede start. Voor de heren bleek de eerste wedstrijddag geen geweldige te zijn; zij eindigden als 13e en moesten aan de slag om de achterstand zoveel mogelijk te beperken.

Gedurende de tweede dag, waarbij ’s avonds gevist werd, sleepte Ilonka overtuigend de vakwinst binnen. Net als de eerste dag eindigden de dames ook op de tweede dag op een vijfde plaats. Ook het herenteam maakte een knappe inhaalslag door als 4e te eindigen. Jan Hennekam wist met 4 gepen en 8 zeebaarsjes een derde klassering overall te scoren.

Tijdens de derde wedstrijddag werd de goede trend van de dames doorgezet. Het team eindigde op een 3e plaats waardoor zij in het algemeen klassement op een 4e plaats uitkwamen. Ilonka Rijnberg wist door haar goede vangsten van de afgelopen dagen een 13e plaats individueel te behalen. Helaas was de derde dag voor de heren iets minder succesvol. Slechts enkele vissen werden geland.

Op de laatste wedstrijddag zetten de dames de succesvolle reeks van de afgelopen dagen door en eindigen daardoor op een 3e plaats. Ook na de telling bleek dit resultaat voldoende te zijn voor een bronzen medaille en een podiumplaats. Voor de heren werd de laatste dag tevens succesvol afgerond en zij behaalden een derde landenklassering.


Ilonka Rijnberg en Linda van de Velde zijn zeer tevreden met de bronzen medaille.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -