Delta Chronicles (Deel 5)

Delta Chronicles (Deel 5)  

Door Erik Ouwens

Een paar weken niets laten horen, maar dat komt gelukkig door voorspoed en drukte. Een trouwerijtje hier, trip met een filmcrew daar, onderhoud aan materiaal en uiteindelijk gewoon kneiterveel vissen. In de tussentijd is het officieel zomer geworden en is het erg heet, zowel boven het wateroppervlak als er onder.


Bluefish 'Blitz' onder de kust.


Het kan echt los gaan. Zie de kolken op de achtergrond.

Ondertussen zijn ook de tonijnen al een paar weekjes aan het paaien. In deze periode laten we de popperstokken vaak in de kast staan. Er is nog tonijn te vangen, vooral chummend en ook de little tunnies zijn er nog. Maar omdat de visserij onder de kust aanzienlijk beter wordt, gaan we gericht achter de Bluefish en Leerfish aan, zowel gooiend met poppers en pluggen als met livebait. Af en toe kan het echt helemaal los gaan.


Rex Hunt style, yibbida yibbida that's all folks!

Ook Cyril Gressot was hier van op de hoogte. Deze Franse alleskunner heeft zijn eigen charterbedrijf in het zuiden van Frankrijk en kwam bij ons langs om een documentaire over Bluefish te schieten. Ongelooflijk hoeveel materiaal er dan op een boot wordt meegesleept.


Toys for men.

Om een lang verhaal kort te maken; in twee dagen tijd pakten we ruim honderdtwintig Bluefish, alles van veertig centimeter tot over de vijf kilo. Double strikes, triple strikes, quadruple strikes, het kwam meerdere malen per dag voorbij.

Fantastisch mooie sport op relatief licht materiaal. Absolute favorieten waren ondiep lopende jerkbaitjes die snel gevist konden worden, met af en toe een spinstop.


Triple strike met inkomend slecht weer op de achtergrond.

De dagen er na was de vis al moeilijker te vinden, maar uiteindelijk konden we de grotere vissen op de rivier pakken met livebait.


Dikke bluefish van ruim acht kilo op een levende harder.

Mooie bluefish tot ruim acht kilo en de uiteindelijke topper was een leerfish 1 meter 40 bij ruim 28 kilo. Helaas geen mooie foto, maar wel een plaatsvervangend filmpje.


Eenmaal gevonden kan je er meerderen van dit kaliber vangen.


Altijd Catch and Release.

Langzaam aan gaan we ons nu voorbereiden op het hoogseizoen voor de tonijnen. Met een kleine twee weken zijn de megascholen weer in de oppervlakte te vinden en lijkt het water van de Delta af en toe wel te koken.


Schitterende vissen.

Tot die tijd gaan we ons eerst nog vermaken met de nodige Bluefish, Bonitos en Little Tunnies.


Little Tunnies in overvloed wanneer de blauwvinnen afwezig lijken te zijn.

Strakke lijnen uit het zonnige Riumar,
Erik Ouwens,
Team Delta Game Fishing.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -