Delta Chronicles 2
 Ze zijn er weer!

Delta Chronicles 2 

Ze zijn er weer! 

Tekst: Erik Ouwens   Foto's: Martijn Sman

Daar waar F.C. Barcelona de afgelopen dagen werd uitgeschakeld in de Champions League en onderhand hun grote voorsprong op de achtervolgers in de Liga hebben verloren, worden er elders in Catalonië wel mooie overwinningen geboekt; de Delta is in vorm!

Sinds een kleine twee weken worden er weer dagelijks mooie tonijnen met oppervlaktevisserij gevangen.


De eerste kromme hengels van het seizoen.

Meer en meer vissen verzamelen zich rond de Ebromonding om zich vol te vreten met de in overvloed aanwezige sardines en gaan zich langzamerhand klaar maken voor de paai later dit jaar. Die sardines zijn op het moment over het algemeen erg klein, twee a drie centimeter, en dat merk je aan het aasgedrag van de tonijnen.


Gezonde vissen, altijd Catch and Release.

Ze worden erg selectief in aaskeuze en een stickbait maatje openhaard blok laten ze dan ook compleet links liggen.


Fantastisch kunstaas, afgelopen weken even minder effectief.

Er werden wat vissen gevangen op kleinere poppers en stickbaits, maar de uitblinker was toch weer de buldo met een klein shadje er achter. Het is af en toe onvoorstelbaar hoe ze al het andere kunstaas van vergelijkbare afmetingen finaal negeren en die kleine flubbertjes keer op keer weer komen oppikken.


Ook deze beauty werd gevangen 'op de buldo'!

Tot onze vreugde werden ook weer de eerste Little Tunnies van het seizoen gevangen. Deze kleine snelheidsduivels geven je geweldige sport op relatief lichte spin- en vliegenhengels. Meer over deze rakkers in de loop der weken.


Trouwens, de naam 'Little Tunnie' doet ze met een gemiddeld gewicht van ruim 10 kilo zeker geen eer aan.

Wegens mijn eigen bruiloft van afgelopen week dus alleen een vangstverslag in plaats van een uitgebreid artikel. Volgende week gaan we dieper in op de actieve visserij op blauwvintonijn. Tight lines en wordt vervolgd.

Erik Ouwens
Team Delta Game Fishing

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -