image description

Degelijk en betrouwbaar: de Passion ‘R 730

Persbericht Spro

Degelijk en betrouwbaar: de Passion ‘R 730

Door Ann-Christin van Ingen-Weigel

Degelijk en betrouwbaar; zo zou ik de Spro Passion ‘R molen het liefst willen omschrijven. Samen met de Special Force Spin 240 was dit de combinatie waarmee ik de afgelopen maanden intensief gevist heb, zowel werpend als trollend.


De combi is de afgelopen maanden instensief gebruikt.

Een van de eerste dingen die me aan deze molen opviel was de dikke, extra sterke beugel. Ook heeft de Passion’R een aluminium spoel met een knappe lijncapaciteit. Dankzij het opspoelmechanisme komt de lijn goed op de spoel te liggen, wat er voor zorgt dat bij het inwerpen de lijn ook weer soepel van de spoel af gaat.

Hierdoor kun je er gemakelijk verre worpen mee maken en ook is het werpen van vrij licht kunstaas als een kleine spinner geen probleem. De Passion ‘R doet wat mij betreft niet onder voor molens uit een duurder segment.


De Passion ‘R staat uitstekend zijn mannetje.

Het is een soepel draaiende molen met een degelijk binnenwerk en heeft een slip die nauwkeurig is in te stellen. De slip doet prima zijn werk, ik heb geen hapering kunnen bespeuren. Of ik nu ging trollen of bij het drillen van vis, de Passion ‘R stond uitstekend zijn mannetje.

Bij het trollen is zwaar kunstaas of kunstaas met veel weerstand, geen enkel probleem. De slip is zodanig fijn af te stellen dat deze niet gaat lopen bij het trollen, maar wel meteen in werking treedt bij een aanbeet of een vastloper. Dat is natuurlijk wel zo geruststellend.


De slip doet zijn werk uitstekend.

De Passion ‘R is in 4 groottes verkrijgbaar: van maat 010 voor het lichte werk tot en met maat 040 voor het vissen met groot of zwaar kunstaas. Het is een robuuste, allround no-nonsense molen voor het werpen en trollen met een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ann-Christin van Ingen-Weigel

Voor meer informatie over de Passion ‘R, klik hier
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -