Deelnemers Predatortour stellen zich voor…

.

Deelnemers Predatortour stellen zich voor…

Door Berthil Bos

De Predatortour gaat binnen kort weer van start en wel in eigen land. Met deelnemers uit meerdere landen, wordt het een groots evenment. Hierbij een presentatie van verschilende deelnemende teams die de vragen beantwoorden.

Stel jullie beiden even voor:
Koen: 40 jaar oud en vist al vanaf jonge leeftijd op snoekbaars. Hij was al vanaf het begin van het kunstaastijdperk aan het experimenteren met allerhande technieken. Samen met Mario draait hij al jaren mee in het wedstrijdcircuit. Hij heeft als grootste kwaliteit dat hij zich enorm kan vastbijten in een techniek of een plekje kan uitpeuteren totdat er vis moet uitkomen!

Kim:
Ik ben 27 jaar oud en vis sinds een 6-tal jaren gedreven met kunstaas. Ik vis meestal vanaf de kant op rivieren of met de bellyboat. Sinds vorig jaar heb ik een boot en gaat er een wereld aan uitdagingen voor me open. Afgelopen jaar heb ik samen met Koen het Belgisch kampioenschap roofvissen gevist en ook als vervanger meegedaan tijdens de NKS-wedstrijd op het Hollands Diep. Al deze ervaringen zijn vrij vlot verlopen en daarom zie ik in Koen een zeer goede wedstrijdpartner.

Wat is de reden om mee te doen aan de Predatortour?

Ikzelf sta in het onderwijs en kan dus geen verlof hebben om in het voorjaar deel te nemen aan de Predatortour. Aangezien de Tour dit jaar in het groot verlof valt, zien wij het als een unieke kans om eens deel te nemen.


Deelnemer Kim.

Het voordeel is ook dat we ons kunnen voorbereiden op het Volkerak. We zien het als een enorme uitdaging waarbij we nog veel moeten leren in verband met het werpend vissen op ondiepe platen omdat we beiden eigenlijk gewend zijn aan enkel maar op snoekbaars te vissen. We gaan in juni elke kans grijpen om zoveel mogelijk praktijkinfo aan de schubben te komen.

Hebben jullie al eerder meegedaan aan deze wedstrijd?

Neen.

Hebben jullie deze nieuwe locatie, het Volkenrak, als eens eerder bezocht en wat zijn jullie ervaringen?

Koen heeft al enkele jaren ervaring op het Volkerak. Ikzelf ben vanaf net voor de winter zeer intens beginnen te vissen op het water. De winterperiode was wisselend, maar op een enkele keer na, wel meestal zeer taai. We hopen in de zomerperiode de juiste technieken te kunnen ontdekken om succes te hebben tijdens de wedstrijd.

Wat is de favoriete roofvis en wat is het p.r.?

Bij ons beide is dat snoekbaars. Koen’s PR is 96 cm en bij mij is het 98 cm.


Deelnemer Koen.

Welke vistechnieken hebben de voorkeur bij alle drie de soorten?

Eigenlijk alle technieken met Shads (softbaits). Zowel werpen, verticalen, diagonalen, dropshotten en speedjiggen komen aan bod en worden ingezet afhankelijk van de omstandigheden. Met hardbaits hebben we minder ervaring.

Wil je iets kwijt over je favoriete kunstaas of hou je dit liever geheim?

Ikzelf hou het liefst van slugs gevist aan lichte loodkopjes en Koen gelooft heilig in zijn zelf ontworpen creaties (vooral de kleuren).

Tot slot, wat zouden jullie de mensen willen zeggen die stelling nemen tegen dit soort Catch, Photo and Release-wedstrijden?

Wij vinden het een mooie regeling die een minimum aan schade aan de vis toebrengt.

De predatortour wordt vervist van 4 juli tot en met 6 juli. Voor meer informatie kijk hier

ANDEREN LAZEN OOK