image description

De zesde en direct ook laatste visdag van het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival 2019.

En dan is het alweer die laatste dag die je wist die komen zou. Of zoiets. De voorspellingen de avond van tevoren waren goed dus alle seinen stonden op groen om de laatste dag nog een keer ver te gaan en achter de grote jongens aan te gaan.

Maar wat schetste onze verbazing vanochtend toen we de extra check op de weersvoorspelling deden? Je raad het al. De wind was toch weer toegenomen en maakte het onmogelijk om er ver uit te gaan. Helaas. Dus ook vandaag was het weer improviseren. Maar ja dat kan dus als je in Saltstraumen verblijft. Daar kan je ook met slecht weer bijna altijd vissen.

Wij kozen er voor om vandaag door de zuidwestelijke wind naar Bodo haven te varen en daar in de ochtend nog te proberen om een heilbot te verschalken. Dat liep helaas anders maar daarna zijn we verder naar het noordelijke eiland gevaren en daar hebben we in de luwte verschillende taluds afgevist met licht materiaal. Met 50 grams spinhengels stonden we gullen tot 80 centimeter te drillen. We hebben ons geen moment verveeld en de tijd om te stoppen kwam dan ook weer veel te snel.

De mannen uit Almere (Bert & kompanen) hadden vandaag nog twee vinkjes te zetten namelijk een meter gul voor Marcel en een zeewolf voor Marco. Samen met de andere 12 doelen komt het totaal uit op 14 gerealiseerde doelen. Super knap en de mannen hebben het erg goed gedaan. Complimenten van ons uit.

John en Herman: Willem en Mick; De Vollebregtjes, Ard, Arjan en Jibbe, Bert & kompanen en Aad, Ed en Erik kozen er voor om vandaag nog een beetje “binnen in de fjorden te klooien” en het rustig aan te doen. Niet onverdienstelijk want er werden nog een paar mooie vissen gevangen waarvan Luuk met een kabeljauw van 120 cm onder de brug een glimlach van oor tot oor had.

En dan de resultaten van dit festival:

  • KoolvisEd Griekspoor74 cmSavage Gear reistas en Westin pakket
  • ZeewolfNiels van Adrichem102 cmPenn Squadron reishengel 20-50 gr
  • KabeljauwLeo Vollebregt 130 cmPenn Battle 6000 molen
  • HeilbotMarcel de Ruijter130 cmWestin W3 20 -30 lbs reishengel

Luuk Vollebregt kreeg de aanmoedigingsprijs voor zijn kabeljauw van 120 cm op de laatste dag! Knap gedaan en leuk om zo’n jonge deelnemer er bij te hebben. Hij ontving een Noorwegen pakket met onderlijnen en tas van SPRO.

Al met al was deze editie erg geslaagd. We hebben veel gasten horen zeggen dat ze veel geleerd hebben. Dat is een fijn compliment om te krijgen en bevestigd wat we iedere dag proberen te doen. Het was niet makkelijk. Het weer was goed met zon en droog maar alleen de wind speelde ons redelijk parten. We zijn dit jaar maar 1 maal echt naar buiten geweest en dat is echt uitzonderlijk. Desondanks zijn er in en om Saltstraumen nog steeds grote vissen gevangen. Dat maakt deze locatie echt uniek. Ook met mindere weersomstandigheden kan je nog steeds grote vissen vangen.

Tot zover deze laatste visdag van het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival. Het zit er op en we gaan morgen naar huis. De editie voor volgend jaar is al weer gepland en vanuit deze groep waren er al verschillende geluiden om komend jaar weer te gaan. Dus dat is leuk om te horen. Heb jij ook zin om dit eens mee te maken? Kijk dan eens op: https://www.visreis.nl/wout-van-leeuwen-noorwegen-festival-2020/