De week van 32 Zweedse meters… (deel 3/3)


De week van 32 Zweedse meters… (deel 3/3)

Door Evert Oostdam

Bij alle buitenlandse reizen die je maakt ben je altijd afhankelijk van de omstandigheden. Sneeuw, ijs, storm, Noorden wind, regen… ze kunnen allemaal van (negatieve) invloed zijn op de vistrip. Met andere woorden, je moet het op die tijd en plaats waarmaken, ongeacht wat het weer doet.


Voedselnijd… Deze snoek pakte de Jerk terwijl er een nog een kwabaal in zijn keel zat!


Blij kunnen zijn met iedere vis, dat is waar vissen om draait bij ons.

Deze trip vielen we met onze neuzen in de boter. Nu zat gewoon alles een keer mee, wat eigenlijk eigenlijk wel uniek is. Veelal heb je toch invloeden die sommige dagen negatief kunnen  beïnvloeden. Nu zat het gewoon iedere dag volop mee.


Meter nummer 8 voor Jasper.

Zeker op een enorm water als het Vänernmeer, waar windkracht 4 eigenlijk al inhoud dat je niet meer veilig kan vissen (hoge golven), lag het meer er op sommige dagen rimpelloos bij. Tegen regen en kou kan je je kleden, maar harde wind betekent simpelweg niet vissen! Deze trip zat dus echt alles mee.


Een uitgedrilde metervis.


Eigenlijk wilden ze alleen maar Jerkbaits deze week.

Ondanks de 32 metersnoeken vielen de resultaten qua aantallen op deze trip toch iets tegen. We hadden ongeveer 150 snoeken in totaal gevangen. Dit klinkt best goed natuurlijk, maar als je die per deelnemer deelt over alle visdagen, dan vingen we dus maar een paar vissen de man per dag. Sommige vingen sommige dagen helemaal niets.


Soms moest je diep in de rietvelden vissen.

Dat is dus ook vissen in Zweden. Denk nu niet dat hier de snoeken in je boot springen, ook in Zweden is het soms erg hard werken om een vis te vangen. Deze trip vingen we niet veel, maar wat we vingen was wel van een prachtig formaat.


Johan was onder de indruk van onze vangsten.

Dalsland is een mooie provincie om te vissen en het pension van Johan staat mooi centraal tussen een aantal prachtige meren. Iedere dag kan je wel op een ander meer vissen indien je dit wenst. Vanuit het pension gezien liggen alle meren met trailerhellingen op niet meer dan 30 minuten rijden.


Tevreden groep vissers.

Om deze reden heeft de organisatie van de Predatortour ook besloten om in Dalsland het evenement 2012 Zweden te houden. De keuze is gevallen op het Laxsjön meer. In het komende nummer van Dé Roofvis zal ik dit meer (wedstrijdwater) tot in detail beschrijven.

Voor meer informatie over Dalsland: www.pml-travel.com

Evert Oostdam - Pike Master Lures

Eerder verschenen: deel 1 en deel 2

ANDEREN LAZEN OOK