image description

De vijfde visdag van het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival 2019.

Hatsikidee en we mochten buiten spelen vandaag! De wind was noordwestelijk tot west met een kracht van max 5 meter per seconde. Helemaal top dus.

En het strijdplan was al snel gemaakt. Naar buiten voor de kust van Bodo en rap wat! Om half 8 vertrokken we met drie boten en we werden voluit beloond! Han ving zijn zo fel begeerde heilbot, Berny en Peter vingen ook structureel vis met kabeljauw, koolvis, zeewolf, leng en ga zo maar door. Overal was vis te vangen. Ze hebben genoten.

Steef en Niels waren ook van de partij en Niels wist een mooie heilbot te vangen. En Steef moest na een run van 30 seconden helaas het onderspit delven want de haak liet los maar hij was enorm onder de indruk van de power van deze vissen. Verder hebben ze verschillende vissoorten gevangen maar met name hebben deze vader en zoon genoten van de natuur met zee arenden, vissen, het uitzicht en het zonnetje.

Wij waren met Carl, Rob en mijzelf op pad vandaag en wij hebben ook leuk gevangen. We hebben onder meer gericht op heilbot gevist en er twee weten te vangen. Eerst Carl met zijn allereerste heilbot ooit die meteen 112 centimeter was. En daarna Rob met 108 cm. Verder heeft Carl ook zijn PR lom en kabeljauw nog even bijgesteld. Naast de heilbotten dus ook nog een aantal andere soorten en maten en met name veel plezier en ongein op de boot.

De andere boten kozen hun eigen visstrijdplan wat als volgt eindigde.

Bert en zijn maten hebben vandaag een slag geslagen. Bert wilde per se roodbaars vangen want die had hij nog niet. En zo waar. Stroming en wind kwamen vandaag prima samen en dat leverde hem de felbegeerde baarzen op en hij was er superblij mee. Maar Marcel sloeg nog een grotere slag. Hij wist namelijk een heilbot van 130 cm aan boord te halen en daarmee boven aan in het heilbot klassement te komen.  Knappe vis!

Mick en Willen Hoefnagel hebben de hele dag door vis gevangen. Maar het mooiste was toch wel de heilbot voor Willem. Gisteren was zoon Mick al aan de beurt en was de eer aan Willem. Superleuk dat hij nu ook zijn eerste heilbot heeft gevangen. Geen reus maar 76 centimeter is een begin en die zwemt natuurlijk weer dus wie weet kan Willem hem of haar in de toekomst nog eens begroeten.

Aad, Erik en Ed zijn vandaag onder meer bij het eiland Bliksvaer geweest en hebben daar meerdere meter gullen weten te vangen door telkens weer de diepte op te zoeken. De grotere exemplaren worden toch wel tussen de 60 en 100 meter gevangen op dit moment. Ook voor hen een goede dag en lekkere visserij.

John en Herman hebben hun geluk voor Bodo beproeft en waren wisselend succesvol. Kabeljauw, leng, koolvis zijn allemaal bovengekomen maar de aantallen mogen nog wat hoger.

Ard en Arjan hebben naar eigen zeggen “een topdag” gehad. Alles gevangen wat ze wilden en in de maten die ze wilden. Mooie kabeljauwen, koolvis, leng, lom en onder hele geode omstandigheden kwamen zij dan ook pas laat terug vanavond van hun visavontuur.

En als klap op de vuurpijl nog een vermelding van de familie Vollebregt. Overdag zijn ze lekker wezen vissen in de buurt van het viskamp met lichte hengels. En dat was wederom succesvol en dat was hun gisteren toch erg goed bevallen. Maar vanavond wilden ze toch nog even hun geluk beproeven onder de brug. Dus na het eten nog even snel er op uit. Het is ten slotte maar 3 minuten varen. Vervolgens komen ze rond 22.00 uur de haven binnen en heeft de nestor van de familie een heilbot gevangen en een kabeljauw van maar liefst 130 cm en 44 lbs! Het was even druk op de steiger want iedereen wilde die vissen toch ook even met de eigen ogen bewonderen. Leo je bent een kanjer en heerlijk om jullie zo met zijn drieën de hele week gezamenlijk te zien genieten.

Tot zover weer de vijfde visdag van het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival. EEEENNNNNNN. Morgen is het al weer de laatste dag en kunnen we ook nog naar buiten! Dus wie weet wat er nog gaat gebeuren.