image description

De vijfde dag van het Fin-Nor heilbot festival 2019

En wederom werd het beter.

De wind ging er verder uit en de visserij trekt aan! De wind was vandaag nog beperkt tot 7 meter per seconde uit het noordwesten. Voor het einde van de huisfjord was de golfslag nogal fors maar direct rechts om de hoek en uit de wind was het perfect vissen.

Ik ben vandaag met Peter en Tony gaan vissen. Wij kozen ervoor om in eerste instantie voor de huisfjord te gaan vissen op 50 en 60 meter en dat leidde tot een paar kabeljauwen en twee kleine botjes. Toen ik de mijne in de boot haalde moest ik oppassen om niet te gaan vliegeren maar hij is natuurlijk ongeschonden teruggezet. En ook Peter heeft zijn eerste heilbot ooit gevangen. Met 83 cm een mooi exemplaar. Niet groot maar zeer gewaardeerd door Peter. Ook deze gaat weer fijn een stuk groeien om in de toekomst andere vissers blij te kunnen maken.  Maar al met al was het toch minder goed als gisteren.

Dus om 13 uur kozen we ervoor om in de beschutting aan de rechterzijde te vissen en hier was het een groot walhalla. Hoeveel vissen wil je vangen? Dat was ook wel duidelijk toen er reeds 4 andere boten aanwezig waren. De reden was wel duidelijk. Zoveel kabeljauw je maar wilde en af en toe een andere soort erbij. Wij maakten 1 drift van 6 kilometer met doorlopend actie met gullen tot net boven de meter. En met licht materiaal en pilkers en shads tot 150 gram was dat een waar feestje.

Mike wist zelfs nog twee heilbotten te strikken dus al met al was het ook voor hem een goede dag. Iedereen heeft dus lekker gevangen en zich prima geamuseerd.

Terwijl ik dit verhaal aan het schrijven ben krijg ik een mail van Mark, Tino en Mark. Zij zijn er vanavond nog even op uit gegaan en met succes. Deze volhardende groep heeft het voor elkaar! Tino heeft zojuist een heilbot weten te landen van 149 centimeter en natuurlijk weer teruggezet. Supervet natuurlijk en ook weer een bevestiging van de aantrekkende visserij!

Morgen de laatste dag alweer. Wat gaat het vreselijk hard op dit soort reizen. Het wordt een absolute topdag morgen . De wind wordt voorspelt tot 3 meter per seconde uit het noorden. Wie weet wat ons dit weer gaat brengen. Vaak wordt er op de laatste dag toch nog weer een grotere vis gevangen. Tot nog toe is de 149 cm van Tino toch wel de klapper! Knap werk en gefeliciteerd en dan morgen weer de laatste update vanaf de Noordkaap.

ANDEREN LAZEN OOK