De Västervik European Pike Competition komt er weer aan!

De Västervik European Pike Competition komt er weer aan!

Heb je tussen 27 september en 4 oktober 2009 niet zoveel omhanden? Ben je ook nog eens een fanatiek snoekvisser? Denk dan eens aan Västervik. De naam Västervik zal bij heel wat snoekvissers een belletje laten rinkelen. Je kunt gerust stellen dat Västervik een waar snoekparadijs is. Jaarlijks worden vele grote snoeken gevangen en naast al die knoerten nog veel meer die nog altijd zeer de moeite waard zijn en waar je nog lang over spreekt.

Jaarlijks wordt in Västervik een snoekwedstrijd gehouden. De EPC ofwel de European Pike Competition. Je mag dit gerust de meest visvriendelijke wedstrijd noemen die gehouden wordt. Alle vis die je wilt aanmelden meet je zelf en fotografeer je zelf. Daarna gaat de vis gelijk terug, dus er wordt niets gewogen.  Het totaal van je vijf grootste snoeken in lengte die je in drie dagen vangt, bepaald je plaats in het klassement. Nee, dus geen gezeul met en bewaren van vis in welk hulpmiddel ook. Dat neemt ook heel wat zorgen weg.Misschien vindt je de naam European Pike Competition pretentieus, maar er wordt ook al jaren door heel veel snoekvissers uit tal van landen om de eer gestreden deze wedstrijd te winnen. Het is echter niet alleen de eer, er valt ook aardig wat te winnen. Dit jaar neemt het winnend team liefst € 7000.00 cash mee naar huis. Is dat alles? Nou nee, er zijn natuurlijk nog tal van prijzen te winnen.

Prijzen in de vorm van Visvinder/ GPS combinaties van Seiwa marine, Rozemeijer hengels van hoge kwaliteit en vooral ook erg veel kunstaas. Er wordt ook heel erg veel weggegeven. De laatste keer was de waarde van het –laten we zeggen- testpakket wat elk team meekreeg meer dan € 300.00. En dan heb je echt een flink pak materiaal wat gelijk terplekken kan worden getest. Zo heeft iedereen prijs.

Prijs heb je ook in de vissen die je vangt. En echt er wordt heel erg veel vis gevangen. Elk jaar worden ruim 1000 snoeken in de driedaagse wedstrijd gevangen. Soms zijn dat er veel meer. Niets vangen is er ook niet bij. Ook niet wanneer je niet zo ervaren bent!

De wedstrijd zelf wordt over drie dagen gevist. Aan de wedstrijd mogen maar een beperkt aantal deelnemers meedoen, dus voel je er wat voor, wacht dan niet te lang je aan te melden. Al de regels, de kosten en mogelijkheden vindt je op de site van het viskamp. Google even vastervik fishingcamp EPC 2009 en je vindt alles terug. Ik ben zeker weer als waarnemer van de partij.

Bertus Rozemeijer


ANDEREN LAZEN OOK

image description
‘Pike-Triangle’: Deel 2
Willem Moorman -