Dé Roofvis present op grootste hengelsportbuitenevenement…

Kijk- en leesplezier verzorgd door Hengelsporthuis.com

Dé Roofvis present op grootste hengelsportbuitenevenement…

Nieuwe formule ‘Fair’ Maurik

Preview uit Dé Roofvis no. 97 - Als uitgever van diverse specialistische hengelsportmagazines waaronder Dé Roofvis, organiseert Publishing House & Facilities op 7 en 8 september a.s. het grootste outdoor hengelsportevenement van de Benelux.

Op het Eiland van Maurik (vlakbij Tiel) wordt dit jaar een nieuwe formule van de ‘Fair for Lure & Fly’ gehouden, waarbij de vaste pijlers ‘roofvissen en vliegvissen’ worden aangevuld met andere hengelsportdisciplines. En dat dreigt een nóg groter spektakel te gaan worden!



De komende editie krijgt de ‘Fair’ dus een iets andere naam. De nieuwe naam ‘Hengelsport Outdoor Fair’ dekt meer de lading wanneer ook andere disciplines zich aansluiten aan de boorden van het Eiland van Maurik. De ruimte aan de waterkant zal daardoor beslist extra het aanzien waard worden vanwege de aandacht die daar wordt besteed aan de karper- en witvisserij, terwijl ook ingrediënten van de zeevisserij en forelvisserij gedemonstreerd worden.



Met deze bredere formule zal de bezoeker allerlei extra’s worden getoond, zonder dat de oorspronkelijke aandacht voor de roofvissport verloren gaat. Integendeel zelfs: er zal ook op roofvisgebied meer te zien zijn dan ooit.


Uniek is dat dit hengelsportevenement voor het eerst volledig in de openlucht wordt georganiseerd. Zelfs de eerder gebruikte hallen waar de lezingen werden gehouden, waarin het restaurant zat en de stands stonden, zijn ingeruild voor de buitenlucht. Daar is flink wat ruimte voor nodig, maar ook goed viswater en geschikte faciliteiten. Dat alles is gelukkig reeds aanwezig op het Eiland van Maurik. Een bekend terrein voor de organisatie; Publishing House & Facilities en de redactie van roofvismagazine Dé Roofvis organiseerden hier zoals bekend reeds acht jaar de populaire Fair for Lure & Fly.



Met al die kennis en ervaring onder één dak en de bekende specialistische magazines als Dé Roofvis, Witvis Totaal, Dé Karperwereld en Zeehengelsport in het pakket én als exploitatieverantwoordelijk uitgever van Hét Visblad, ligt de stap naar een totaalevenement voor de hand. Veel voorbereiding is er aan vooraf gegaan, maar inmiddels staat het evenement als een huis en is de datum vastgesteld op 7 en 8 september a.s.



Het unieke aan dit buitenevenement is dat er meer dan op welke indoorbeurs dan ook, de nadruk wordt gelegd op beleving, demonstraties, voorlichting, proefvaren en natuurlijk het vissen zelf! Dit uitgerold over de hengelsportdisciplines karpervissen, roofvissen, witvissen en zeevissen.



Uitstekende locatie
Het centraal gelegen Recreatiepark Eiland van Maurik is een absolute toplocatie voor een dergelijk belevingsevenement. Het (schier)eiland en het recreatiegebied wordt omgeven door één van de topviswateren van Nederland.
De productdemonstraties en opstellingen in de vorm van pagodetenten en diverse bezoekerscentra worden verdeeld over 25.000 m2.



Deze buitenruimte strekt zich uit direct vanaf de jachthaven, het royale recreatieterrein en dan doorlopend, na de botenhelling tot aan het openbare strand 300 meter verderop. Daarmee komt een oeverlijn van rond de 400 meter aan totaallengte beschikbaar! Het gehele terrein wordt afgezet en voorzien van diverse horeca- en toiletvoorzieningen. Nog nooit werd er zoveel hengelsport bij elkaar gebracht in de openlucht.

Roofvis in de praktijk!
De Hengelsport Outdoor Fair wordt dus een unieke gelegenheid om wat te proeven van alle sportvisserijdisciplines. En dat vindt bijna niemand een straf. Het centrale thema heet immers ‘vis’ en dat schept een band! Naast deze uitbreiding treffen de bezoekers die al eerder de Fair bezochten, de vertrouwde ingrediënten aan die ook de Fair altijd tot een succes maakten; met veel demonstraties, nieuwtjes, proefvaarten en praktijklessen.

En dat alles opgewaardeerd met buitenlucht, lekkere hapjes, drankjes, uitrustplekjes en bezienswaardigheden. Wie nieuwsgierig is naar de werking van visboten, buitenboordmotoren, dieptemeters, elektromotoren, kajaks, bellyboten, viskajaks of hengels, molens en kunstaas, zit op 7 en 8 september in Maurik op de juiste plek.



Er zullen als vanouds volledig uitgeruste visboten rondvaren waarmee je daadwerkelijk het water op kunt om daar bijvoorbeeld elektronica als sidescanners, visvinders en plotters in de praktijk te zien werken. Dat zal beslist ook heel veel niet-eigenaren van visboten aanspreken, en zeker degenen die de aanschaf van een dergelijke visboot al overwegen.

Ook treffen de liefhebbers van het vissen met kunstaas als vanouds een breed aanbod bij diverse standhouders en zullen er zeker primeurs aantreffen, waarmee dan al of niet demonstraties in de waterbak of aan de waterkant zullen plaatsvinden.

Clinics
Langs het bekende strandje worden continue clinics en demonstraties gegeven door experts, die de bezoekers alle uitleg geven over hun specialismen. Hier zul je in ieder geval prostaffers tegenkomen van De Kock Hengelsport die het kantvissen met softbaits op rivier demonstreren en tevens uitleg geven over het bellybootvissen en de opbouw van een bellyboat.

Dé Roofvis auteur Koen Lemmens zal op beide dagen een breed scala aan fireball-presentaties tonen en jerkbaittechnieken met uiteenlopende jerkbaits laat zien. Leerzaam zal ook zeker de aanwezigheid van Berthil Bos zijn. Hij demonstreert hoe je ogenschijnlijk starre kunstaasjes dankzij een juiste techniek en presentatie tot leven kunt wekken en superattractief kunt maken; denk aan swimmbaits maar zeker ook aan weinig gekende kunstaasjes als de suspending Zalt.

Tegelijk kun je bij hem technieken voor het werpen met de reel bekijken. Vissen met streamers is weer een ander verhaal. Aan de spinhengel kun je weinig kunstaas zo gevarieerd aanbieden en inzetten als een streamer. Als grote creatie voor de snoek; aan een jigkop of de dropshot voor baars en snoekbaars. Ook om dat te aanschouwen moet je bij het praktische zien-doen-en-leren demonstratiestrandje zijn!



Veel bekende sportvissers en auteurs hebben al toegezegd op de ‘Fair’ te verschijnen. Zoals gezegd zullen er veel auteurs van Dé Roofvis aanwezig zijn, zoals Henk Simonsz, Willem Stolk en Jouke Jansma en zullen allerlei teams en verenigingen, zoals HSV Groot-Rotterdam, hun representanten afvaardigen naar Het Eiland van Maurik. Uiteraard zijn er wedstrijdvissers van het NKS aanwezig met een kleine ‘vloot’ voor demonstraties en proefvaarten, zodat je zeker een keertje kunt proeven aan de diverse technieken om de snoekbaars of andere roofvissoorten te vangen.



Een Fair-primeur is ook toe te schrijven aan de SNB. De Snoekstudiegroep Nederland België stuurt kersverse promotieteamleden naar Maurik. Dit nieuw initiatief sloeg al goed aan bij andere evenementen deze zomer, waar het publiek kon kennismaken van de clinics en demonstraties door de SNB-deskundigen. Natuurlijk laat ook de Vereniging Nederlandse Vliegvissers zich niet onbetuigd in Maurik.

De vliegvissers weten elk jaar de weg naar Maurik goed te vinden en tonen ook dit jaar hun vaardigheden. Zowel achter de vice tijdens het vliegenbinden als achter de vliegenreel tijdens werpdemonstraties op de castingbaan kun je als bezoeker veel opsteken van hun edele kunsten en wie weet slaat het vliegvisvirus ook op jou of je vismaten over.



Als zoute afsluiter van deze opsomming meldden wij nog dat Marco Nieuwenhuize uit Goes, bekend van zeebaarsclinics, zowel zaterdag als zondag in Maurik informatie over het zeebaarsvissen zal geven.

Kom ook!
De Hengelsport Oudoor Fair krijgt dus een brede formule dit jaar. Dat houdt ongetwijfeld in dat er op het Eiland van Maurik veel meer te zien, te beleven en te doen zal zijn dan op de voorgaande edities. En dat maakt het komende evenement beslist ook voor alle wat breder georiënteerde sportvissers uitermate interessant. Want nergens worden praktijk en theorie, zien en beleven, passief ondergaan en actief uitproberen zo gecombineerd als in het weekend van 7 en 8 september a.s. Wij kunnen u slechts aanraden: kom ook!

We kijken er naar uit om veel van onze lezers persoonlijk te kunnen ontmoeten op het Eiland van Maurik!

Check voor actuele info: www.hs-outdoorfair.nl

Dé Roofvis nummer 97 komt eraan!
Binnenkort verschijnt de jongste aflevering van Dé Roofvis. Daarin treft u buiten deze preview en de reeds aangekondigde kortingsbonnen, vanzelfsprekend enkele zeer lezenswaardige artikelen. Wat te denken van het artikel van Jouke Timmers waarin hij zijn succesvolle zomervisserij op grote baarzen uitlegt?

Ook lees je interessant bijdragen over het effectief vissen met spinners en een bijzondere high-speed aanpak in de jacht op roofblei. Natuurlijk zijn Jeroen Schoondergang en Wilfred van Nunen ook weer van de partij met respectievelijk Dé Vlieg en Dé zes naar succes… Twee rubrieken waar voor je alleen al dit magazine niet mag missen!



Verschijnt eerste week augustus, voor meer informatie of een abonnement: www.hengelsporthuis.com