Dé Roofvis no. 105: Voor ieder wat wils!

Persbericht Publishing House

Dé Roofvis no. 105: Voor ieder wat wils! 

Begin december valt Dé Roofvis no. 105 bij de abonnees in de bus en zal dit magazine ook weer te koop zijn in de boekwinkel en kiosk. Dankzij de inbreng van een keur aan auteurs, biedt deze uitgave weer voor ieder wat wils.

Nu de nachten voorzichtig aan kouder worden en ook de watertemperatuur daadwerkelijk begint te zakken, gaan veel snoekvissers weer aan de slag met een dode aasvis. Sebastiaan Verkerk schreef een lekker praktische bijdrage over hoe je dat dood aas heel effectief kunt aanbieden met behulp van een zogenoemde Paternoster Sunk Float.



Daniël van der Kraan zoekt het in een ander ‘natuurlijk’ aas, al betreft dat in dit geval bedrieglijk natuurgetrouwe nabootsingen van zoetwaterkreeftjes. Plastic of niet, onze beschubte rovers blijken er even gek op. Dat geldt ook voor de levensechte ‘fakes’ van kleine snoekjes. Esox is een echte kannibaal en over die toch wat bijzondere eigenschap verzorgde Peter Luitze een interessante reportage.



Frank Schoovers maakte samen met fotograaf Bram Bokkers een al even mooie en interessante bijdrage over het actief vissen met dood aas, met behulp van de bekende fireball en in zijn vaste bijdrage De Zes naar Succes stelt Wilfred van Nunen weer zes ‘nieuwe’ kunstaasjes aan u voor. Ook de liefhebbers van het vissen op salmoniden, al dan niet met de vliegenstok, komen natuurlijk weer aan hun trekken. Rasmus Ovesen verzorgde een ijskoude reportage over het vissen op de legendarische Donauzalm en in zijn vaste rubriek Dé Vlieg strooit Jeroen Schoondergang weer met praktische tips op vliegvisgebied.



Ook Willem Stolk draagt zijn steentje bij. Wie actief is op Facebook zal al hebben vernomen dat Willem samen met de steeds maar populairder wordende cabaretier Jochem Myjer een duo gaat vormen tijdens het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen 2015. Zouden deze ‘Jackall’s’ zoals Jochem en Willem zich noemen, daar een kans gaan maken?



Willem ging bovendien op een Nederlandse grote rivier vissen met de bekende Franse kunstaasvisser Frédéric Jullian. Beide pikeurs staken die dag van elkaar op en delen hun ervaringen nu ook met de lezers van Dé Roofvis. Deze weer zeer lezenswaardige uitgave wordt zoals altijd afgesloten met de vaste column van Rolf Bouman.



Nieuwsgierig geworden? Vanaf vrijdag 5 december zal Dé Roofvis no. 105 voor € 8,75 los te koop zijn bij de beter gespecialiseerde boekwinkels en kiosken in Nederland en België.



Wellicht is echter zo rond deze feestdagen een abonnement (zes nummers) een idee! Een zeer voordelige aanbieding (met als welkomstgeschenk een heerlijk warme smock met een vergelijkbare winkelwaarde van € 79,-) is hier te vinden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -