De Mega Shad

Persbericht Spro

De Mega Shad

 

Door Andreas Veltrup  

De Mega Shad 200 is een topper voor de heilbot en de kabeljauw. Met zijn 20 centimeter heeft ie de juiste grootte voor heilbot en kabeljauw en ook grote koolvis zal deze shad niet zomaar aan zich voorbij laten gaan.

De verkrijgbare kleuren zijn perfect voor de omstandigheden op de Noord-Atlantische oceaan en zijn actie is meer dan fantastisch te noemen. Door zijn smalle lichaam flankt hij zeer goed en in combinatie met de staartactie is hij lastig te weerstaan voor de rovers. Ook bij langzaam driften of traag binnenvissen geeft deze Mega Shad al volop actie.

Ik vis de Mega Shad 200 graag in combinatie met de Darter Jigheads met een gewicht van 100 tot 200 gram met haakmaat 12/0 of 18/0. Tot slot monteer ik er nog de ‘Salty Beast Mega Jig Shad Stinger’ op en de heilbot mag komen! Het goede aan deze shads is dat je hem eenvoudig kunt aanpassen aan de omstandigheden door simpelweg de jigkop te veranderen; bij weinig stroming gebruik je een lichte jigkop en wanneer er flinke stroming staat of je moet een flink eind de diepte in, monteer je de zwaardere Darter Jighead.




De testfase met de Mega Shad 200 heeft mij dusdanig overtuigd dat het voorts mijn eerste keuze is als het gaat om heilbot en kabeljauw tot dieptes van 50 meter.



Een grote shad die men goed kan werpen, maar ook zeker goed passief kan vissen aan de dode hengel. Een must have voor de Noorwegenganger!

Succes!

Andreas Veltrup

Voor meer informatie over de Mega Shad 200 klik hier.

Meer informatie over de jigkoppen vind je hier.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -