Dé Karperwereld 101 komt eraan

Persbericht Hengelsporthuis

Dé Karperwereld 101 komt eraan 

Gegarandeerd dat er veel ogen lang gericht blijven op de cover van een nieuwe Dé Karperwereld die komende dagen bij de abonnees op de deurmat valt. Op aflevering nummer 101 prijkt er namelijk een bloedmooie Belgische schubkarper, gevangen door Jan van der Zanden.

Een vangst die tot stand kwam door te letten op details, zo blijkt althans uit het artikel dat je binnenin het magazine vindt.


Jan van der Zanden.

Veel meer opvallende zaken overigens dit keer, uit het voorwoord blijkt namelijk dat één van de stuwende krachten van het magazine, Mark van Balveren, na maar liefst 14 jaar afscheid neemt van zijn post in de hoofdredactie.

Van Balveren droeg absoluut bij aan het hoge niveau waardoor Dé Karperwereld zo gewaardeerd wordt door haar lezers. Dat zal overigens ook na meer dan 100 edities weer blijken.


Mark van Balveren jarenlang één van de stuwende krachten achter Dé Karperwereld.

Wat te denken van een soortement van come-back door Robert Paul Naeff? De avonturier, die als één van de eersten in ons taalgebied reeds publiceerde over zijn escapades als pionier in Frankrijk, is terug van weggeweest. Zijn artikel handelt over een bijzondere aanpak van het Canal du Bourgogne; op de fiets én met de penhengel binnen handbereik!


Frankrijkpionier Robert Paul Naeff vist met de pen in Frankrijk.


Meesterlijk visser én schrijver Chris De Clercq doet het in België.

Kanaalvissen, dat kan Chris De Clercq ook goed, alleen is hij te vinden aan de Damse Vaart. Daar waar hij en zijn maten bijzondere avonturen beleven en de wijze waarop De Clercq dat beschrijft kan absoluut als zeer onderscheidend en aanstekelijk bestempeld worden.


Na het zien van deze korte trailer wil je toch ook de volledige versie bekijken? Lees het artikel van Roderick in het magazine en check de link of scan de QR-code!

Vaste auteur Roderick Langeveld heeft in een beschouwende artikel zelf het pure visplezier herontdekt en om dat te ondersteunen heeft hij een fantastische short-video-story geproduceerd.

Dat karpervissen op allerlei wijzen kan is misschien wel de reden dat deze hobby zo geliefd is. Zo beschrijft Sven Grundeken na zijn spraakmakende debuut van vorig jaar, dit keer zijn geliefde aanpak: het bootvissen.

Na het lezen van Roodkapje, zou je spontaan zelf een boot kopen, dan wel die vergeten familiesloep leeghozen en weer opknappen…


Sven Grundeken en krachtpatsers in Roodkapje…

Wie in elk geval nog steeds regelmatig in zijn boot is te vinden, is Marc Timmermans. Hij is degene die als allereerste de cover van Dé Karperwereld sierde. Destijds met het Nederlands record nota bene. Franklin Broeckx deed een kort interview met een nog immer vissende Timmermans.


Marco Hazenberg vangt enorme kanjers in Frankrijk!

Is er deze Dé Karperwereld dan geen ruimte voor een serie onvervalste biggen, het liefst van openbaar water - als het even kan? Jazeker!

Lees maar eens over een spiegel van méér dan 65 pond én een ongekende beauty van méér dan 70 pond, gevangen én uitgebreid beschreven door Marco Hazenberg. En dan praten we niet eens over de enorme kanjerreeks die er gedurende twee weken in Frankrijk achteraan kwam voor deze succesvolle visser en zijn vismaat…

Dat brengt de lezer tot een mooie materie, die in ditzelfde magazine wordt behandeld, want waarom is de ene visser zo succesvol en weer een andere (helemaal) niet?

Dat zou voor een deel wel eens te maken kunnen hebben met de interpretatie van omgevingsfactoren die van invloed zijn op het karpergedrag. Daarover weidt Ed Cremers uitgebreid uit in het semiwetenschappelijke artikel Invloedssferen.


Viva Las Vegas met Tijmen van de Sanden.


Goed het voorjaar in met Kevin Diederen
.
De lentekriebels bepalen het gevoel van veruit de meeste karpervissers op dit moment. Degene die er nog niet uit is over zijn plan van aanpak, doet er goed aan het artikel van Kevin Diederen te lezen.

Zo wordt hij goed op weg geholpen en is het eerste voorjaarsucces slechts nog een kwestie van (korte) tijd. Waarmee je die tussenliggende tijd verder nog fantastisch kunt doden, is het avontuur dat Tijmen van de Sanden al karpervissend in, jawel, Las Vegas beleefde én uiteraard met het zeer lezenswaardige en uitgebreide slot van het interview met de oude grootmeester Rini Groothuis…


Slot van het interview met de oude grootmeester, Rini Groothuis.

Abonnement
Dé Karperwereld is binnenkort te koop in de hengelsportzaak, boekhandel of kiosk. Maar wanneer je echt van het lezen over je grootste liefhebberij houdt, overweeg dan een voordelig abonnement! Surf naar www.hengelsporthuis.com of bel heel eenvoudig tijdens kantoortijd met 0314-340 150 en het wordt zó voor je geregeld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -