De Karpercommissie van de SVBD organiseert een Pendag

De Karpercommissie van de SVBD organiseert een Pendag op 26 juni 2010

Het leuke en mooie van penvissen is het heerlijke struinen langs de waterkant met 1 hengel met een dobbertje erop en dan kleine voerplekjes maken en deze later voorzichtig afvissen.

Dat moment dat je pennetje zachtjes of soms keihard onder gaat, is zo mooi en dan de dril die vaak veel harder is dan als er een vis aan zit met een bonk lood in zijn bek. En het makkelijke van het struinen is dat je slechts een hengel, klapstoeltje, struinnet (opening 70 tot 80 cm), kleine tas met wat extra voer en wat aas hoeft mee te nemen, en je kan starten.

De vangsten zijn ook vaak veel beter dan die van mensen die statisch vissen, puur door het feit dat je veel meer water afvist als iemand die achter de boilie stokken zit. En vergeet de onthaakmat niet, deze is uiteraard ook erg goed te gebruiken als zitting en bedenk dat je laag zittend op je mat, nog minder opvalt als op een stoeltje.

Denk er wel aan dat je vaak erg dichtbij vist en dat je daarom zeker erg stil langs de waterkant moet voortbewegen, maar als je dichtbij, onder je eigen kant vist, zie je dikwijls de vissen zo op je voerplek aan komen zwemmen en dat is juist extra spannend.

Programma
We beginnen op zaterdag 26 juni om 9.00 uur in de ochtend en de volgende zaken zullen aan bod komen:
- Uitleg Materiaal
- Dobbers maken
- Omgaan met de Vis
- Voer

Om 12.00 uur gaan we lunchen en daarna gaan we lekker vissen. De dag eindigt om 17.00 uur.

Kosten voor deelname bedraagt € 20,- per persoon (incl. lunch). Heb je intresse in deze workshop & praktrijkdag? Geef je dan tijdig op, want vol = vol! Maximaal 10 mensen kunnen deelnemen.

Inschrijven kan op karpercommissie@svbdelfland.nl o.v.v. ‘datum van inschrijven (dus de actuele datum ingeven) en Penvissen’

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -