image description

De Hengelsport en botenbeurs te Utrecht 2018

De alweer zeventiende editie van de Hengelsport en botenbeurs te Utrecht zit erop. Vrijdagochtend, zaterdag en zondag zijn heel druk bezocht. In totaal zijn er bijna zestienduizend betalende bezoekers geweest, waarvan de meesten op zaterdag de beurs bezocht hebben.

De organisatie is erin geslaagd om ook deze editie te onderscheiden van de andere voorgaande edities. Heel gezellig met gemakkelijke fauteuils, waar je even lekker onderuit kunt zakken, een heus stukje strand, waar de goede kabeljauw tijd van de vorige eeuw weer even boven komt.

Met de auto er op uit en slapen op de auto, genieten van het buitenleven en het sportvissen.

Volop nieuwe standhouders, veel aandacht voor het outdoor gebeuren, ruime aandacht voor alle takken van de hengelsport, maar vooral een heel gezellige sfeer onder de bezoekers en standhouders. Vissen in het buitenland is hot, daarom zijn de reisorganisaties talrijk aanwezig.

Tamara en Rob van Vakantiepartner Denemarken, altijd aanwezig op de beurs.

Raffie van Cordes Travel op zijn grote stand. Vele bezoekers hebben zijn stand ook dit jaar weer bezocht, voor een babbeltje over een visreis van afgelopen jaar, advies en/of info over een toekomstige visreis.

Schipper Nick Marinus vertelt over zijn belevenissen aan boord van zijn schip de MS Wahoo in Alesund Noorwegen vorig jaar.

Ook Ierland is ruim vertegenwoordigd.

De bekende organisatoren van visreizen hebben het druk gehad met informatieverstrekking en boekingen op de beurs. Nu de (spaar) rente zo laag staat wordt er volop geïnvesteerd in vrijetijdsbesteding zoals met een paar vrienden een nieuw visavontuur op een al of niet verre bestemming te beleven.

Een heel tevreden Joris is terecht heel trots op zijn nieuwe stand. Geheel links op de foto Nick Marinus (schipper Wahoo) voor een nieuw kabeljauw avontuur in Alesund in Noorwegen

De trapkayaks van Hobie worden al door heel wat sportvissers gebruikt.

Geduldwerk: het binden van kunstvliegen.

Natuurlijk ontbreken ook dit jaar de groothandels van hengelsport materialen niet. Hengels, molens, hengelsteunen, lokvoertjes, kunstaas, dobbertjes, kleding, kunstvliegen, tenten en stretchers; het is er allemaal in vele kleuren uitvoeringen en soorten.

Pro-Perch, al niet meer weg te denken

Nieuw op de stand van Westin. Verschijnt in januari op de markt.

Cinnetic met prima strandhengels.

Vele vaste stokken.

Spro altijd groots aanwezig en ook altijd advies en goede voorlichting over hun assortiment. Op de voorgrond Yvo Bindels.

De stand van Zebco, met merken zoals o.a. Quantum, Browning, Mister Pike, Fin-Nor, Radical, Rhino, Black Cat en Van Staal.

Mooi plaatje bij Mac Fishing. Verder geen woorden nodig………

Weebass Europe met hengels die gemaakt zijn voor het gemak van de sportvisser. Siu vertelt dat de hengels voor meerdere soorten visserijen ingezet kunnen worden.

En nog meer hengels.

Natuurlijk mag mogen de sportvisbladen van VIP media en Publishing House niet ontbreken.

Dit jaar is er weer een prijs voor het beste product voor het roofvissen uitgereikt aan Quantum met wel een heel fijn vierdelig reishengeltje in twee klassen een achttien en een vijfendertig grammer. Dit geeft wel aan dat Zebco serieus bezig is om de Nederlandse markt te bewerken. Op de foto een super trotse Michael Stalenhoef.

Werkelijk prachtig deze opstelling van Raymarine. Je waant je echt op de brug van een groot schip. Mooi gedaan.

Marco Kraal met een heel goede, drukbezochte, lezing over baars boven baars en werkelijk prachtige onderwateropnamen van o.a. Janny Bosman. Een degelijk onderbouwde lezing met niet alleen waar en hoe, maar vooral ook het waarom. Zeker het waarom spreekt mij als visgids voor de zeeforel enorm aan. Met deze kennis zul je overal en bijna altijd je visje vangen ook op onbekend water. Klasse Marco.

Wat zijn die vissen sterk zeg.

Lijntjes leren maken met de vrijwilligers van Sportvisserij Nederland.

Ook de jeugd komt met pa en/of ma mee naar de beurs. Elke dag krijgen de eerste 350 kids een hengel op de stand van Mitchel. Natuurlijk ook weer met Marco op de foto of heerlijk onderlijntjes knopen bij de vrijwilligers van Sportvisserij Nederland. Leren om nauwkeurig te werpen op de casting baan. Ook de simulator om te strijden tegen de droomvis maakt overuren.

De vrijwilligers van het Peuterfonds zijn ieder jaar weer in actie op de beurs voor de jeugd

Stilstand is achteruitgang, ieder jaar weer zien we de beurs in Utrecht veranderen, groter worden, leuker worden, meer standhouders, gezelliger. Dit jaar zien we de omgeving van de horeca bij de lezingzaal van Total Fishing meer in een huiselijke sfeer met banken en gemakkelijke fauteuils

Dit jaar zijn er ook weer een aantal nieuwe standhouders, waarvan ik er één even uit wil lichten. Twee mannen die meer met hun hobby willen doen, een fotograaf en een filmer. Beide gebruiken supermoderne apparatuur, zoals o.a. een drone. Waarschijnlijk gaan we van Sportvis Media in de toekomst meer horen.

De eerste beurs ervaring van Sportvis Media.

Tot slot wil ik het milieu nog even benoemen. De toegangsprijs koppelen aan een treinticket voor € 23 daar is wel heel goed over nagedacht. Niet alleen goed voor de beurs van de bezoekers, maar ook heel milieuvriendelijk. Natuurlijk is de promotie van o.a. Sportvisserij Nederland om loodvrij te vissen een aanrader om ook een steentje bij te dragen. Persoonlijk vind ik de beurs TOP.

Ik kijk alweer uit naar volgend jaar. Dit artikel krijgt nog een vervolg. Zaterdag heeft een VIP de beurs bezocht. Vergezeld van een perschef, bodygard, film en fotocamera ploeg heeft deze VIP een aantal stands bezocht. Hierover in een speciale editie meer.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -
image description
Experience 2019
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 380
Willem Moorman -