De Gamakatsu Akilas Mobile Style reishengels…

De Gamakatsu Akilas Mobile Style reishengels...

Door Henk Simonsz

Er zijn vele omstandigheden denkbaar dat je als sportvisser bij een water uitkomt waar je van te voren niet op had gerekend. Dat kan tijdens een vakantie of gewoon tijdens een trip met de auto of motor zijn. Iedere sportvisser herkent wel het gevoel dat je aan een prachtig, tot dusver, onbekend water staat te kijken en denkt: Wauw, kon ik hier nu maar eens een paar worpen maken...   

 
Met de Akilas Mobile Style XH 80 kan je overal ter wereld uit de voeten.

De Gamakatsu Akilas Mobile Style hengels zijn speciaal ontwikkeld om gemakkelijk mee te nemen onder alle omstandigheden. Waar ter wereld je ook heen gaat, een Mobile Style reishengel hoort als roofvisser eigenlijk gewoon altijd in je koffer of auto. De Akilas 80XH reishengel bijvoorbeeld, is een pittige roofvishengel die gevechtsklaar 2.40cm lang is maar waarvan de transportlengte niet meer als 53cm bedraagt! Inclusief de bijgeleverde reiskoker kom je niet boven de 200 gram uit.

 
Sterk genoeg om de grootste snoek uit te drillen

Bij de ontwikkeling van de Akilas Mobile Style hengels is niet alleen goed nagedacht over praktische zaken als reislengte en gewicht, maar ook de verpakking kreeg speciale aandacht. Als koper krijg je er een prachtig gevormde en handig langwerpig hengelkoffertje bij, die de hengel goed beschermt tegen druk en krachten van buitenaf. Ga je bijvoorbeeld met het vliegtuig dan kan je de Akilas zonder zorgen in je koffer meenemen, zelfs als er ruw mee wordt omgesprongen. Ook tussen de bagage in je auto of motorfiets kan de hengel in deze outfit tegen een stootje.

 
Transportlengte is slechts 53cm...

Zoals gezegd zijn er verschillende modellen en gewichten in de Mobile Style serie en ik heb zelf de 80XH uitgeprobeerd. De lengte van 240cm is voor mij persoonlijk ideaal. Je kunt er prima mee vanaf de kant vissen maar ook als je in de gelegenheid bent om vanuit een boot te vissen kan je met de 240 uitstekend uit de voeten. De actie is snel en pittig. Dankzij de 5 delen kom je inclusief koffertje niet boven de 60cm uit. Zonder koffer blijft het meetlint steken op slechts 53cm. En dat voor een 2.40cm lange roofvishengel met een fantastische actie en de bekende Gamakatsu kwaliteit!

Mijn ervaring met reishengels is dat ze op locatie meestal te licht zijn en je daardoor behoorlijk beperkt bent in je mogelijkheden. De 80XH heeft body en power genoeg om bijvoorbeeld met 20cm swimbaits, pluggen of shads te kunnen werpen en vissen. De hengel die volledig is afgemonteerd met hoogwaardige Fuji geleide-ogen- én molengreep, blijft snel en heeft altijd nog genoeg power over om elke vis te kunnen landen. Zelfs op het zoute water kan je hier aardig mee te keer gaan. Ideaal voor op reis dus, maar eigenlijk zou je zo'n pareltje altijd bij je moeten hebben...

 
Dan heb je wel een pittige hengel bij je van 2.40m

Henk Simonsz

Voor meer informatie over de Akilas Mobile serie, klik hier

ANDEREN LAZEN OOK