De Evezet Commercial XXL Paste

De Evezet Commercial XXL Paste

De commercial stijl van vissen is een in rap tempo toenemende vorm van vissen op vooral grote witvis zoals karper. In onze buurlanden zijn op die vijvers ook vaak andere kiloknallers geplaatst zoals grote Brasem en Zeelt.

Om die vissen aan de schubben te komen is het vaak wisselen met aas een must. Hieronder een methode die nog niet erg bekend is maar wel aan terrein wint vanwege de effectiviteit en het gericht vissen op de grootste exemplaren.

Vissen met paste (deeg) lijkt vanuit het verleden een bekend fenomeen maar geloof me deze visserij heeft in niets iets te maken met het bekende deegvissen op voorn etc.!
Allereerst moet je je paste maken, dat is volgens een eigen Evezet recept gemaakt en is simpel te bereiden.

Hieronder in een paar simpele stappen de bereiding van Evezet Commercial XXL Paste;

Stap 1, doe de gewenste hoeveelheid water bijvoorbeeld 1 dcl in een ruime bak, bijvoorbeeld een ruime madenbak.

Stap 2, voeg evenveel droge paste aan de hoeveelheid water toe.

Stap 3, roer de mix een beetje door elkaar, de rest gaat echt vanzelf!

Stap 4, controleer het deeg v.w.b. zachtheid, hard genoeg om even op de haak te blijven, maar zacht genoeg om er als het ware vanaf te smelten wanneer op de bodem.

Bij het paste vissen is inwerpen niet mogelijk, het deeg is simpelweg te zacht en zou van de haak vallen. Vandaar het gebruik van een paste pot zoals die van Frenzee, indrukken loslaten en hij zit op je hengeldeel geklemd.



Frenzee Past softpot!

De haak met paste gaat in de pot en de hengel word naar voren geschoven, door de hengel schuin omhoog te houden en te draaien valt de paste onder de hengeltop. Wanneer een slecht uitgelode dobber met langere antenne het gewicht van de op de bodem liggende paste draagt staat de dobber perfect. Lost de paste van de haak op dan komt de dobber omhoog, tijd dus voor nieuwe paste! Bij een aanbeet weet je wel wat er gebeurt!

ANDEREN LAZEN OOK