De eerste dagen van het nieuwe jaar

Productinfo verzorgd door Fox Rage

De eerste dagen van het nieuwe jaar

 
Door Roel Trum

 
De laatste weken van 2012 waren nat, extreem nat. Veel te hoge temperaturen, extreem veel neerslag en tot overmaat van ramp een Tsunami van smeltwater uit de Alpen welke onze laaggelegen rivieren woest deden overstromen.


Eric met een 77’er.

Tot een bepaald niveau is dit voor ons riviervissers goed nieuws daar de aanwezige rovers nu juist geactiveerd worden en hun zinnen zetten op de aanwezige prooivis welke gedesillusioneerd door de harde stroming een onaangename verrassing staat te wachten van vriend glasoog.


Op de Forktail Bruin/chartreuse.

Stijgt het water echter naar buitenproportionele waarden zodat zelfs de kribben overstromen, dan is dit vaak omgekeerd, zo leert de praktijk. De vissen moeten nu vluchten voor de harde stroming, liggen vaak ver uit elkaar (dus minder voedselnijd) en denken veelal niet aan eten.
 
Moeilijke tijden dus voor ons riviervissers, maar wie niet waagt, wie niet wint! Zelfs onder deze zeer moeizame omstandigheden zijn mooie vissen te vangen en leuke dagen te beleven op het water, mits je de technieken maar aanpast.


Legend Lemon Tiger.

Onder andere met het juiste kunstaas is dit doel te bereiken. De vissen zijn nu vaak enorm passief en dit vraagt om wat kleiner, slanker kunstaas wat op een subtiele manier gepresenteerd wordt.


Vol over de Legend heen.

De Fox Rage Legend heeft zich ook nu weer bewezen een echte "killer" te zijn op moeilijke dagen. Ook nu bleek dit kunstaas een gouden greep uit de kunstaasdoos en leverde deze "rubberen Robbie" met zijn speelse tentakels zeer agressieve en mokerharde aanbeten op!
 
Roel Trum

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -