De Divani Twitchbait 6\”

De Divani Twitchbait 6”

door Henk Roos en Dirk van de Nieuwenhoven

De Divani Twitchbait 6” is een flanker. Het ontwerp is van Dirk van Nieuwenhove, maar is gebaseerd op de Shallowrunner van Jack Cobb’s. Het is een plug die zowel trollend als werpend gebruikt kan worden. Hij is zelf redelijk simpel te maken. Voor deze plug heb je nodig:

                       

Hout, beuken, 16 mm dik Schroefogen RVS, 26 mm lang
Lexaan plaat, 3 mm dik
Gamakatsu dreggen, maat 1/0
Splitringen RVS, 2 stuks

                       

De sjablonen van de lip en de plug zijn op ware grootte. Je kan deze dus afdrukken en gebruiken als sjabloon. Hoe kan je deze het beste afdrukken? Rechtsklik op het af te drukken sjabloon. Kies voor de optie “opslaan als”. Sla het sjabloon op je desktop op. Rechtsklik dan op het op de desktop opgeslagen sjaboon en kies voor “afdrukken”. Klik op OK en het sjabloon wordt op ware grootte afgedrukt.

                       Teken de sjabloon op het hout. Zaag deze netjes uit. Zaag daarna de gleuf voor de lip. Zorg ervoor dat deze mooi recht is.

Rond daarna de randen met een rasp en een vijl af. Hoe doe ik dat het beste? Allereerst vijl een van de hoeken onder een hoek van 45° met een hout-rasp. Dan krijg je een plat gedeelte (plaatje 1). Vijl nu de twee hoeken van dit plat gedeelte weg, precies zoals de eerste keer (plaatje 2). Herhaal dit met eventuele andere hoeken die zich vormen (plaatje 3). Na dit alles heb je een mooie ronde hoek. Herhaal dit voor de resterende hoeken en je bent klaar (plaatje 4).

                       
                       
                       
                       


Verf de body met een witte primer. Schuur hem lichtjes op met een fijnkorrelig schuurpapier, en herhaal dit nog twee maal. De body is dus uiteindelijk drie keer met primer behandeld.

Breng dan de finish aan. Je kan dit doen met hobbyverf en een kwast. Maar er zijn ook mensen die gebruiken een airbrush om heel gedetailleerd te kunnen werken. Wij verkiezen de spuitbus. En zoals je ziet zijn er met een gewone spuitbus ook hele mooie resultaten te behalen. Met zaken zoals sinaasappelnetjes, aluminium folie, karton en ja zelfs met een oude BH kan je hele mooie effecten zoals schubben en strepen maken. Je fantasie is je enige beperking. Als de finish goed uitgehard is kan je de lip met epoxylijn inlijmen. De lip maak je door de sjabloon op het kunstof over te tekenen en deze uit te zagen. Ook de lip moet mooi recht en symetrisch zijn, anders zal de gewenste actie niet behaald worden. Haal alle bramen van de uitgezaagde lip af en lijm deze in de plug. De lip is eventueel ook kant en klaar te koop. Lak de plug goed af. Laat de lak goed drogen voordat je de volgende laag opbrengt. Als de lak goed uitgehard is kunnen de ogen aangebracht worden. Als laatste de splitringen en de dreggen aanbrengen.

                       


De Divani Twitchbait is klaar!

U ziet, u hoeft geen “doe het zelf” goeroe te zijn om mooie en goedvangende pluggen te maken. Ook hebt u er absoluut geen gespecialiseerd gereedschap voor nodig. Enkel wat materialen die u makkelijk in uw omgeving kunt aanschaffen. Zoekt u nog meer informatie over het zelf maken van kunstaas, of heeft u nog vragen kijk dan eens op onze site http://www.lurebuilding.nl of stuur ons een e-mail.

Groeten van het Lurebuilding 101 Team.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
*** VIDEO **** Stingersysteem enkele haak.
Willem Moorman -
image description
Lekker genieten bij VVP Verhuur/Visserslust
Willem Moorman -
image description
21% SUPER SALE DAGEN
Willem Moorman -