image description

De derde visdag van het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival 2019.

Dit maal door gastschrijver Carl Greve van Wout Van Leeuwen.

Oostenwind lijkt het motto te blijven. Ook de derde visdag heeft wind uit de oosthoek waardoor het vissen op open zee wederom niet mogelijk bleek. Mede hierdoor werd door een aantal bootjes besloten om de fjorden onveilig te maken.

Zo gingen Steef en Niels vergezeld met Carl op zoek naar zeeforel, heilbot en kabeljauw. De eerste twee bleken helaas een brug te ver, maar de pijn werd verzacht met het vangen van talloze kleinere exemplaren kabeljauw en kelp kabeljauw. Toch weer een geslaagd dagje voor deze boot.

Han, Bernie en Peter hadden hetzelfde plan, want na dagen tevergeefs vissen op de fel begeerde heilbot werden de tijd en de zinnen verzet om de teller tot ongekende hoogtes te laten lopen. Ook zij hadden net als Steef, Niels en Carl een prima dagje met een vijftigtal kabeljauwen van tussen de dertig en de tachtig centimeter. Het batterijtje is weer opgeladen en zij gaan morgen weer voor hun droomvis.

Visgids Rob ging deze dag met Mick en Willem Hoefnagel op pad voor de heilbot. Ook voor hen was het vangen van zo’n (grote) vloermat. Toen Rob dat hoorde werd alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat er een heilbot binnen de boot kwam. Bij een licht gebrek aan aasvis werd aan de ene hengel een koolvis gemonteerd en aan de andere hengels een koolvis filet. De gevangen aasvissen waren namelijk net wat te groot om in het geheel aan de kop te zetten. Desalniettemin was dit een goede keuze, want niet alleen Mick wist een mooie heilbot te vangen. Ook Rob wist er een te vangen aan zijn aangeboden koolvis filet. De grootste van de boot met 86 centimeter was voor hem. Voor Willem was het vandaag helaas pindakaas, maar ook hij was trots dat zoon Mick het wel fixete.

Joris ging deze dag op pad met Jibbe, Ard en Arjan. Hij waagde de overstap naar de haven van Bodo. Eenmaal daar was het uit de wind heerlijk vertoeven en werden de gevangen koolvissen overboord gegooid en langzaam over de bodem aangeboden. Gelukkig had dit effect en konden Ard en Arjan allebei een heilbot vangen. Een supermooi resultaat. Mede daardoor het de hele vriendenclub een heilbot op hun conto, want Jibbe had de dag hiervoor al een heilbot gevangen. Ook Jibbe had vandaag actie, maar zijn koolvis werd vandaag tussen de gemonteerde haken door midden gebeten. Het zijn slimme heilbotten hier in Saltstraumen.

John en Herman gingen vandaag zelf op pad en hebben getracht een heilbot te vangen, net onder en rond de brug van Saltstraumen. Na een rondje om het eiland zonder enig resultaat hebben zij de tactiek die zij de dag ervoor leerden van Carl nog even ter handen genomen en dit resulteerde uiteindelijk nog in de nodige kabeljauwtjes en ook nog een mooie leng. Ook hier weer blije gezichten. De mannen hebben schik in wat ze doen en genieten met volle teugen.

Bert en kompanen, de “die hard heilbotters”, zijn ook vandaag weer op pad gegaan op hun enige target vis. Tegen de tijd dat we dit schrijven komen ze net aan varen horen we dat zij ook deze dag weer positief af wisten te sluiten met wederom twee mooie heilbotten en twee zeewolven. Foto’s volgen nog.

Tot zover de derde dag van het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival. Morgen is er weer een nieuwe dag met ongetwijfeld weer mooie verhalen en mooie vissen. En dan hebben we noorden wind voor de verandering. Helaas teveel om naar buiten te kunnen maar in ieder geval geen oostenwind.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Groepsreizen Colombia
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 383
Willem Moorman -
image description
Hengelsport- en Botenbeurs 2019…
rudy.van.duijnhoven -