De Deeper Dé mobiele fishfinder voor Smartphones en tablets

De Deeper 

Dé mobiele fishfinder voor Smartphones en tablets 

Door Berthil Bos

Deze naam staat voor een ingenieus apparaatje die je sportvissersavontuur een stuk eenvoudiger kan maken. Het gaat hier om een mobiele dieptemeter of liever gezegd een transducer, in de vorm van een tennisbal, die je aan een lijn kan bevestigen om een visstek te onderzoek.

Via een (gratis) App op je smartphone of tablet kan je contact zoeken met de transducer, die de diepte en bodemstructuur, de watertemperatuur en eventueel de aanwezigheid van vis kan laten zien. Niks geen gedoe met accu’s of bedrading. Gewoon een zwarte tennisbal en je telefoon of tablet mee naar de waterkant.

Je kunt als kantvisser nu ook in zeer korte zoveel extra informatie krijgen over je vislocatie, waar je anders uren en soms dagen voor nodig hebt en dan is het nog meestal een gok.

Als roofvisser heb ik al een tijdje de voordelen mogen beleven tijdens mijn avonturen in de polder. Op deze manier kan je vliegensvlug bepalen waar de dieper stukken zijn en of daar eventueel ook aasvis aanwezig is.

De Deeper is totaal geen ballast tijdens het struinen door de polder of langs de waterkant en je telefoon heb je al altijd bij je. Buiten het gebruik vanaf de kant als roofvisser zijn er ook mogelijkheden om deze vismaat te gebruiken in bijvoorbeeld een bellyboot of kano of boot.

Hiervoor zijn er hulpmiddelen voor aan te schaffen, zoals de Flexibele steun voor de transuser die je bijna overal op kan vastzetten. Er zijn trouwens nog diverse andere praktische ondersteuningen bij het gebruik van de Deeper, dat je kunt zien op de site van www.buydeeper.nl.

Ikzelf mag dit vernuftig apparaatje graag gebruiken als ik vanuit de boot al werpend op zoek ben naar alles wat tandjes heeft. Vaak vraag ik mij dan af hoe diep het water is of welke structuur de bodem heeft op de plek die ik wil uitvissen. Natuurlijk kan ik er even naar toe varen, maar dan kan je ook de plek verstoren. Op het bijgevoegde filmpje zie je hoe dit werkt.



Je ziet dat je als roofvisser de Deeper perfect kan gebruiken op je zoektocht naar hotspots, maar ook voor onze hobbygenoten die zich toegelegd hebben op bijvoorbeeld witvis of karper, kunnen hun voordeel hiermee doen.

Stel dat je een voerplek hebt aangelegd, dan is het door middel van de Deeper heel gemakkelijk te zien of het voer ook daadwerkelijk hier aanwezig is. Ook is goed te zien of er vis op de voerplek rondsnuffelt.

Even de tennisbal onder de hengeltop monteren en je gaat met een goed gevoel, als alles oké is, verder met vissen. Op deze manier kan je de Deeper op verschillende manieren inzetten en zal deze zeker je kans op succes vergroten.

De werking van de Deeper is eenvoudig en dat is, voor mij althans, ook een reden waarom ik hem graag gebruik.

Je kunt hem op drie manieren bevestigen aan de lijn. Vis je vanaf een brug of wil je weten wat de situatie onder de hengeltop is, dan bevestig je hem aan het bovenste oogje. Laat je hem achter de varende boot, kano of eventueel bellyboot dobberen, dan is vaak het middelste oogje goed te gebruiken.

Het laagste oogje kan je goed gebruiken als je hem vanaf de kant uitwerpt en weer binnenhaalt om te zien hoe de bodemstructuur is. De Deeper heeft een bereik van ongeveer 50 meter en dat is mijns inziens ruim voldoende in de meeste gevallen.

Als praktische roofvisser ben ik altijd op zoek naar vernieuwingen die vangst verbeterend kunnen zijn, maar die je ook in de praktijk, dus tijdens het vissen, makkelijk en eenvoudig kunt gebruiken.

De Deeper heeft mij blij verrast en dit fascinerende hulpmiddel zal zijn weg zeker vinden bij vele hengelsportfacetten.

Berthil Bos

ANDEREN LAZEN OOK