De Bleeken wint eerste Clubkampioenschap Sportvisserij Zuidwest Nederland

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland

Visclub De Bleeken wint eerste Clubkampioenschap Sportvisserij Zuidwest Nederland

Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft dit jaar voor het eerst een Federatief Clubkampioenschap georganiseerd. Tijdens voorrondes – tweekampen tussen twee verenigingen – konden verenigingen zich plaatsen voor de finale. Dit leverde  drie finalisten op; Visclub De Bleeken uit Vinkel, HSV Het Alvertje uit Zevenbergen en HSV Het Geduld uit Beek en Donk.  Zondag werd de finale gevist aan de Vlaardingervaart.

De Vlaardingervaart staat bekend om haar goede vangsten van vooral kleinere vis en dat bleek ook tijdens de finale. De vangstgewichten waren niet heel hoog maar iedereen had vis gevangen. Uiteindelijk wist Visclub De Bleeken te winnen met 140 punten. Hiermee wonnen zij niet alleen de JvS Wisseltrofee en € 1.000,-.

Jan van Schendel zal bovendien een clinic verzorgen voor de vereniging. Tweede werd HSV Het Alvertje met 132 punten en derde HSV Het Geduld. De tweede en derde prijs waren nog altijd goed voor respectievelijk € 800,- en € 600,-. Naast de prijzen voor de verenigingen kreeg elke deelnemer een goodie bag en een herinnering aan de finale.

De Clubcompetitie is een initiatief van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Aangesloten verenigingen kunnen zich hiervoor opgeven en worden dan aan een tegenstander gekoppeld. Het reglement is bepaald maar verder kunnen de verenigingen alles zelf, in goed overleg, regelen en afstemmen. Een vereniging kan meedoen met net zo veel vissers als zij zelf wil.

De uitslag wordt echter opgemaakt op basis van de acht beste vissers per vereniging. Bijzonder hierbij is dat jeugdvissers dubbele punten halen als zij bij de beste acht vissers van hun vereniging zitten. Dit kan de uitslag behoorlijk op zijn kop zetten. Deze puntentelling heeft bijvoorbeeld HSV Het Geduld een finaleplaats opgeleverd. Ook in de finale deed de jeugd van zich spreken. Twee vissertjes van HSV Het Alvertje wisten dubbele punten te behalen maar dit keer was dat net niet genoeg voor de overwinning.

Volgend jaar organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland weer een Federatief Clubkampioenschap. Sportvisserij Zuidwest Nederland zal haar aangesloten vereniging hierover binnenkort berichten.