image description

De 2,5e en 3e visdag van het Fin-Nor heilbot festival 2019

Te beginnen met het vervolg van gisteren.

Nadat we ’s middags naar huis zijn gegaan en hebben gegeten zijn alle boten er gisterenavond nog een keer op uit gegaan. Omdat het weer gisterenavond nog goed zou zijn voor het vandaag in de middag harder ging waaien.

Er is over het algemeen goed gevangen. De ene boot natuurlijk beter dan de andere. Bijzonder was dat Mark, Tino en Frank wederom een avond goed hebben gevangen en toch wel meer dan de andere boten. Mooie gullen, zeewolf en koolvissen. Blije gezichten dus. Vandaag zijn ze ook op pad gegaan en met zijn drieën de berg opgewandeld om op forel en beekridder te vangen. Maar die gaven helaas geen thuis maar ze hebben wel een mooie wandeling gemaakt door de schitterende en indrukwekkende omgeving. Daarbij hebben ze ook nog een mooi rendier gewei gevonden.

Mark, Nico en Ronald hadden ook een prima avond en hebben redelijk tot goed gevangen met ook een rijk assortiment aan vissoorten. Vandaag heeft Nico ook zijn PR zeewolf nog weten te verbreken dus ook zij maken het beste van deze niet makkelijke dagen.

Ik ben vandaag met Rob en Joop op pad geweest. Zij hadden gisteren al goed gevangen dus was de keuze snel gemaakt. Terwijl de rest nog lag te slapen en bij te komen van de nachtelijke visserij zijn wij om 8 uur in de ochtend vertrokken om in de schaduw en beschutting van de Noordkaap te vissen.

Het kwam allemaal goed. De wind van links en de stroom van rechts maakte dat we heel goede driften konden maken en er doorlopend een stroom vissen onder de boot door kwamen. Vissend met licht materiaal van 50 gram was dat een prima invulling van de visserij. We eindigden de dag dan ook met ruim 80 vissen van 15 tm 85 centimeter in maar liefst 7 soorten en we hebben tot 14 uur gevist. Toen ging ook de stroming er uit en werden we door de wind die was toegenomen toch iets te hard weggeblazen.

De voorspelde 15 meter per seconde wind in de middag was ondertussen bijgesteld naar 12 meter per seconde dus het zou beter worden dan verwacht. Nu ben ik nog steeds een leek op het gebied van het weer maar een doorlopende windhoos op het water is volgens mij wel iets meer dan 12 meter per seconde. Maar dat mocht de pret niet drukken en wij hebben een heerlijke dag gehad en op tijd aan het bier konden.

De omgeving is daarnaast enorm indrukwekkend. De Noordkaap is een prachtige en indrukwekkende stek. Vandaag stonden op de helling van de Noordkaap te rendieren te grazen. En als je dan de hellingsgraad ziet van die bergen vraag je toch af hoe ze blijven staan. Verder kwamen vandaag nog zeehonden, zeearenden, jan van genten, sternen en zeemeeuwen voorbij. Dat in combinatie met de weersomstandigheden maakt dit een waar schouwspel.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -