Datums en locaties van de NK-finales zijn bekend!

Persbericht NVVF

Datums en locaties van de NK-finales zijn bekend!

Door : Chantal Hermkens  

Diverse mensen hebben het mij al gevraagd; Waar worden de finales van de NK’s gehouden en wanneer. Deze week werd het grote nieuws bekend. In de jaarvergadering bij De Berenkuil in Puten kwamen de leden van de NVVF weer bij elkaar om te vergaderen en tevens de loting mee te maken.

Loting Finale NK Vliegvissen op Forel 2013
Allereerst was de loting van het NK Vliegvissen aan de beurt. Er waren 2 vijvers in de running nml.: Visdorado ‘de Kool’ ui Heelweg en Forellenvijver Heioord uit Neeritter. Bert van Sonderen van de Kool neemt dit jaar afscheid als voorzitter van de NVVF en hoopte dat hij dit zou kunnen afsluiten met het organiseren van de Vliegvis-finale, maar helaas viel het lot op Har Coenen van Forellenvijver Heioord.

Na de organisatie van de finale van het NK Forelvissen in 2009, welke zeer goede verlopen was, beloofd ook dit weer een schitterende finale te gaan worden. Er werd gelijk maar een sms-je gestuurd naar Peter Coenen, met het heuglijke bericht: “Ha Pé, bestel die tent maar alvast, want de finale is binnen!” Peter: Tent? In het zuiden is het toch altijd mooi weer? Prachtig!.”

Loting Finale NK Forelvissen 2013
Toen volgde de tweede loting voor de finale van het NK Forelvissen 2013. Die loting was veel spannender, want er zaten nog 5 vijvers in de running nml.: wederom Visdorado ‘de Kool’ ui Heelweg, Forellenvisvijvers De Woldstek uit Ruinerwold, Forelvijvers Het Blank Water uit Someren-Eind, Forellen Visvijvers Zederik uit Meerkerk en voor de eerste keer ook WILD bijzonder vissen uit Reutum.

De schaal werd weer gevuld met alle namen en de gelukkige winnaar was Forellen Visvijvers Zederik uit Meerkerk. Ook zij loten voor het eerste jaar mee, want voorheen was het niet mogelijk om deze grote finale te kunnen organiseren. Het wordt dit jaar ook nog spannend, want de finale zal gehouden worden op een nog aan te leggen zeer grote evenementenvijver. “De vergunningen zijn echter wel allemaal rond”, aldus Bert Steenis, dus dat gaat allemaal goed komen.

Hendrik Hamstra liet de overige loten in de schaal nog even aan de leden zien, om te tonen dat de loting ook echt eerlijk was verlopen en alle namen ook daadwerkelijk in de schaal zaten.

Degene die niet geloot werden, waren uiteraard zeer teleurgesteld. Bert van Sonderen viste wederom achter het net. Volgend jaar gaat het ongetwijfeld lukken, Bert! Ook Margriet Hilbrink van De Woldstek vond het erg jammer, want dit jaar vieren ze hun 10-jarig bestaan en daar had deze finale perfect bij aangesloten. Helaas, volgend jaar beter!


Winnaar 2012!

Voorrondes
Wil jij ook mee doen aan de voorrondes die door het hele land gehouden worden, voor beide NK’s? Dan kan dat uiteraard. Iedereen is welkom. Op onze website vindt je al diverse datums die reeds bekend zijn bij verschillende visvijvers. In de komende weken en maanden zullen nog veel meer data bekend worden en wij plaatsen dit dan meteen op onze website.

Ook onze Belgische lezers mogen meedoen aan de voorrondes, maar kunnen helaas niet worden uitgezonden als finalist voor de NK’s, omdat het Nederlandse Kampioenschappen zijn. Op onze voorrondes zijn jullie uiteraard wel van harte welkom.

Zie de link voor meer informatie hierover : www.deforelvisser.nl

Iedereen heel veel succes maar vooral ook heel veel visplezier!
 
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -