image description

Dag 6 van het Fin-Nor Heilbot Festival 2018

Dag 6 van het Fin-Nor Heilbot Festival 2018 in Torsvag

De laatste dag! Het is al weer zover. En alle clichés zijn waar. Het is voorbij gevlogen! Te veel van alles behalve slaap en het was een super mooie week. Het was een week waarin waar veel nieuwe vriendschappen zijn gesloten, veel kennis is overgedragen en dat alles in een overweldigende natuur.

Vandaag was de wind ons minder gunstig gestemd dan de voorspelling en was de 9 meter per seconde uit het noordoosten toch echt meer in de praktijk. Dat maakte het vissen best lastig. We hebben allemaal nog een laatste push gegeven en bij sommigen pakte dat beter uit dan bij anderen.

Lars had samen met Rick en Pieter een goede dag en haalden nog 4 heilbotten omhoog. Ronald en Roland hadden er 2 en Feliks had samen met Pieter en Thomas het fortuin om nog 3 exemplaren te vangen. De vis van Pieter met 127 cm was daarbij nog net genoeg om de derde plek in te nemen in het klassement. Danny ving nog een mooie van 116 cm en Peter mocht zijn derde exemplaar verwelkomen.

Al met al toch weer 11 heilbotten die het totaal voor deze week op 75 stuks brengen. Niet slecht met de omstandigheden waar we deze week mee te maken hebben gekregen. Sneeuw, kou, noord en oosten wind. Verre van optimaal maar we hebben alle dagen kunnen vissen. Dat zag er wel iets anders uit voordat we vertrokken.

Vanavond was het afsluitende diner en zijn alle prijzen uitgereikt. De klassering ziet er als volgt uit.

  • Nummer 1: Ronald Noordhuis met 169 cm
  • Nummer 2: Frank Klein met 157 cm
  • Nummer 3: Pieter van den Esschert met 127 cm

De pech prijs was dit jaar voor Jaap Noordermeer die vorig jaar een enorme vis verloor na 30 minuten drill en dit jaar wederom na 20 minuten drill.

Er was een stimuleringsprijs Thomas Verkuijl die spontaan in de haven van Torsvåg in 2 sessies ruim 40 kilo plastic heeft opgeruimd zomaar omdat het kan....held!

De prijs voor de meeste vissen ging naar Bas Hollander met 11 stuks. Eerste keer mee gericht op heilbot vissen en meteen de meeste vangen is best bijzonder.

In totaal zijn er meer dan 25 persoonlijke records verbroken tijdens deze reis en iedereen kan tevreden terugkijken op een indrukwekkende week. Het was ons weer een groet genoegen het te mogen organiseren en kijken terug op een heerlijke week. De inschrijvingen voor de volgende editie zijn ondertussen ook al weer binnen dus mocht je interesse hebben om volgend jaar mee te gaan op dit indrukwekkende avontuur neem dan contact met ons op via info@visreis.nl.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 399
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 398
Willem Moorman -
image description
Een hengel met een zacht karakter
Willem Moorman -