image description

Dag 5 van het Fin-Nor Heilbot Festival 2018 in Torsvag

Dag 5 van het Fin-Nor Heilbot Festival 2018 in Torsvag

Het weer was top maar de heilbotvangsten niet! Oostenwind is zoals bij velen bekend geen goede voorbode van goede vangsten. Dat bleek vandaag ook zo te zijn. In totaal zijn er 14 heilbotten gevangen.

Daarbij wel bijzonder om te vermelden dat de boot van John, Bas, Andre en Henk er maar liefst 9 voor hun rekening hebben genomen vandaag. Geen grote exemplaren maar toch!

Verder was het mogelijk om naar Gasan / Nordbaen te varen en dat hebben drie boten ook gedaan vandaag. Wel grote vissen als kabeljauwen van 120 cm en koolvissen tot 111 cm en ook aanbeten van (grote) heilbotten en slechts 2 kleine exemplaren gevangen helaas.

Henk Kippersluis had nog een heilbot maar ook de grootste koolvis van 111 cm. Maar ook Danny had er een van 110 cm en in beide gevallen dachten de heren in eerste toch even aan het heilbot. Wat gingen die vissen af zeg! Wauw.

Thomas ving nog een mooie grote kabeljauw van 120 cm en Leo liet bij mij aan boord zijn wens om een heilbot te vangen in vervulling gaan. Hij was 78 cm maar wel erg welkom. Daarnaast ving hij nog ruim 35 kabeljauwen en om half 4 was hij helemaal op van het vele vissen vangen. Er was dus genoeg te vangen alleen de heilbotten lieten het een beetje afweten.

Ondanks dat de heilbotvangsten niet top waren was het wel weer een feestje om hier te mogen zijn met de vergezichten van de besneeuwde bergen en de adembenemende natuur. Peter, Peter en Jaap kwamen op hun tocht vandaag nog een zee arend tegen en wisten hem (of haar) ook nog vast te leggen. Het was weer geen ‘straf’ om op het water te mogen zijn!

Morgen is de laatste dag en we kunnen er weer op uit qua weer. Maar ook voor morgen is de voorspelling oostenwind. Nu maar hopen dat hij toch nog draait.

ANDEREN LAZEN OOK