image description

Dag 4 Fin-Nor Heilbot Festival

Visreis.nl  

Dag 4 Fin-Nor Heilbot Festival  

Soms zit het mee en soms….. jaja ook hier met een enthousiaste groep vissers en een goede sfeer is het weer een bijzonder fijne bijkomstigheid. 

Maar dat weer was vandaag ook de spelbreker vermoeden wij. Stralende zon en 15 graden! Dat is voor de meeste visserij niet zo goed en dus ook voor onze heilbotvisserij niet. We zijn de dag vandaag met acht heilbotten geëindigd. 

Dat steekt toch een beetje mager af bij de 20 van gisteren. Maar het wilde vandaag echt niet. De meeste actie was vroeg in de ochtend en daarna was het al snel afgelopen. 

Bij ons op de boot liet Henk bij de eerste plek zijn shad zitten en binnen twee halen zat hij vast aan een heilbot van 144 cm! De vis trakteerde Henk op een heerlijke drill en vervolgens gingen ze samen op de foto. Henk had een mooie glimlach van oor tot oor. Niet raar met een nieuw PR! 

Tevens hadden we allemaal het idee dat het een hele mooie visdag zou worden. Henk ving vervolgens een half uur later een botje van 50 cm en toen was de koek op. Bijna alles werd in de ochtend gevangen en de middag was extreem stil.


Lars, Ed en Franklin hadden op de terugweg ook nog motorpech en kregen een sleepie van Danny en Pieter. Dat kwam dus goed uit. 

Danny had sowieso een bijzondere dag want hij wilde op een gegeven moment van kunstaas wisselen en stelde daarvoor zijn hengel met shad tegen de reling. Alleen had hij de shad nog niet opgedraaid. 

Want ja, er werd toch weinig gevangen! Binnen twee tellen lag de hengel te water na een aanbeet van een vis. Pieter probeerde nog om een lus om de hengel te slaan maar de hengel zonk naar de bodem. En zo ook het humeur van Danny. 

Totdat…… Pieter vijf minuten later een lom vangt met daarbij een stuk groene dyneema! Het zal toch niet? En ja hoor. Door de lijn op te halen ving Danny zijn eigen hengel met reel en lijn terug.

John had vandaag als enige vijf heilbotten in de boot. Geen hele grote jongens maar zelf had hij een mooie vis van 116 cm. Leen en Rick hadden er beiden elk twee van een kleiner formaat. Maar daar zijn ze natuurlijk ook blij mee.

Ronald Noordhuis krijgt nog even een speciale vermelding want deze ouwe reus waar ik al jaren mee op visreis ga is er dus deze editie ook weer bij en heeft eindelijk zijn PR kunnen verbeteren. Hij ving een exemplaar van 147 cm! Dat is een hele knappe vis en hij was zo trots als een pauw. 

Sowieso sneuvelen hier veel PR’s. Zonder te overdrijven denk ik dat er momenteel 12 tot 15 gasten een PR hebben verbeterd. Dus samen met het goede weer is de sfeer top. Nog twee dagen te gaan!

Joris Nieuwenhoff
Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 341
Willem Moorman -
image description
Brons bij WK kustvissen
Willem Moorman -