image description

Dag 3 van het Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival 2018

Dag drie zit er op en dat was een prima dag.

Het weer was in de ochtend nog een beetje winderig maar dat ging er om 10.00 uur uit en daarmee hielden we 4 a 5 meter / seconde over en dat is prima om meet te vissen.

Lars heeft vandaag samen met Kevin en Harold de baaien voor Saltstraumen onveilig gemaakt. Zij mochten vandaag uiteindelijk ook een mooie dag bijschrijven. In het begin liep het allemaal wat stroefjes met op verschillende stekken wat sporadische kabeljauw, pollak, en koolvis maar Harold en Lars vingen aan het einde van de dag beiden een heilbot van 105 cm. Dat maakte de hele dag natuurlijk weer goed.

Ik zelf had vandaag Toy en Paul aan boord en ik heb Paul het ‘overbite’ principe uitgelegd met een kleine koolvis. In eerste instantie dacht Paul dat hij in de maling werd genomen maar toen ik toch echt heel serieus een hele koolvis aan de dreg van zijn pilker hing en een extra lijn met dreg in de staart van de koolvis klaarde hij enigszins op. Het duurde precies 5 minuten voordat Paul zijn eerste heilbot ooit aan het drillen en vangen was. 85 hele cm’s groot maar hij vocht alsof hij 120 cm was.
Maar liefst drie keer ging hij weer naar beneden en kon Paul opnieuw beginnen. Waar voor je geld zullen we maar zeggen. J Toen daarna nog een PR kabeljauw en PR koolvis op deze manier naar boven kwamen was Paul wel overtuigd van de effectiviteit.


 

Tony en ik hebben rustig door gevist en onze vissen wel gevangen. De bottom ship was weer eens het kunstaas van de dag. Echt onvoorstelbaar wat je hier mee vangt ten opzichte van regulier ander kunstaas zoals pilker en shad. Ik mocht een mooie pollak en dito koolvis van zo’n 80 cm bijschrijven en aan het einde van de dag ook nog een grote kabeljauw van 95 cm. De bak was ondertussen al bijna vol met wat kleinere maar toch zeer welkome exemplaren waaronder 2 lengen.

Rob en Joop hebben ten Noorden van de stad Bodo gevist en een goede dag gehad met zo’n 40 tal vissen. Kabeljauw in 3 verschillende kleuren, leng, koolvis en lom waren hun deelgenoot. Al met al lekker genoten en een mooie visdag.

Mick en Willen hebben ook een mooie dag gehad. Mick heeft zijn PR kabeljauw geëvenaard vandaag en Willem heeft een mooi groot plastic bierkrat opgevist en zo de wereld een beetje beter gemaakt. Daarnaast ook verschillende kabeljauwen en koolvissen zodra het altijd montere duo ook nu weer vrolijk aan meerde inde haven. Dus ook hier een betere dag dan gisteren waardoor we met plezier uitkijken naar de dag van morgen waar we zonnebrand en de zonnebril echt nodig gaan hebben. Niet zoals bij jullie in Nederland maar toch. Wij gaan morgen de 4e dag beleven.

 

Joris Nieuwenhoff

Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Nederland mist podium op WK Kustvissen
Willem Moorman -
image description
Super Sale Dagen - 21% korting op alles!
Willem Moorman -
image description
Struinen op Stadskarper in VIS TV
Willem Moorman -