image description

Dag 2 van het Fin-Nor Heilbot Festival 2018 in Torsvag

Dag 2 van het Fin-Nor Heilbot Festival 2018 in Torsvag

Het weer van ons vandaag beter gezind dan gisteren. We konden in plaats van de verwachte 12 uur al om 9 uur vertrekken. Dat was dus een leuke extra bonus. We waren alleen wel gebonden aan het zuidelijke deel en de binnen fjord.

We moesten dus binnen blijven en niet de open zee op. Zo gezegd zo gedaan en we kregen direct al van de boot van John, Bas, Henk en Andre het eerste bericht van de eerste heilbot. Dat was dus zeer bemoedigend. En na nog een tiental minuten kwam de volgende melding van dezelfde boot van een gevangen heilbot.

En na nog een half uur wederom van dezelfde boot! Het moest niet gekker worden. Maar Bas had er aan het einde van de dag 2 waarvan de grootste 123 cm, John een en Henk twee stuks. Dit was de meest productieve boot van de dag met maar liefst 5 stuks.

Tussen het vissen door werden we getrakteerd op verschillende hagel en sneeuw buien waarvan het merendeel ook al blijft liggen op de bergen. Ik zelf was zelf vandaag schipper aan boord bij Peter, Frans, Paulus en Henk. We hebben hard gewerkt en veel verschillende stekken aangedaan.

En uiteindelijk mocht Paul een vals alarm noteren met een grote kabeljauw van een kleine 9 kilo die aan de hele koolvis geen weerstand kon bieden. We dachten even dat het een heilbot was maar halverwege bleek dat het een kabeljauw was. Niet veel later mocht Peter zijn zo gewenste heilbot noteren. Maar daar bleef het dan ook bij voor ons vandaag.

Jaap met Peter en Peter hadden ook meteen in de ochtend een mooie exemplaar van 96 cm en voor hen zag de dag er ook veelbelovend uit. Maar ook daar kwam helaas geen extra heilbot meer bij. Lars mocht uiteindelijk vandaag nog een exemplaar bij tekenen en dat was de laatste die het geheel van 8 heilbotten vandaag compleet maakte. Niet heel slechts gezien de locatie inde fjord en hoopvol voor de dag van morgen. Morgen kunnen we naar de open zee en wordt het dus een lange visdag….. Wie weet wat er dan weer gaat gebeuren.

Vandaag in ieder geval als extra bonus genoteerd bruinvissen, zeearenden en een Noorse special forces marine boot die heel hard voorbij kwam. En terwijl ik dit verslag aan het schrijven ben valt buiten nog meer sneeuw en ligt er nu ongeveer 5 cm!. We gaan morgen alvast een kerstboom halen. Vorig jaar stonden we in ons T-shirt te vissen in dezelfde week. Wat een verschil!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 406
Willem Moorman -
image description
Struinen met Jaimy : Deel 3
Willem Moorman -
image description
Struinen met Jaimy : Deel 2
Willem Moorman -