image description

Dag 2 Fin-Nor Heilbot Festival

Visreis.nl  

Dag 2 Fin-Nor Heilbot Festival  

Het was gewoon weer zo’n dag! 10 graden, zonnetje en een windje van vier tot zes meter per seconde of te wel twee á drie Beaufort. Ideaal dus. 

Een groot aantal ging er al vroeg op uit omdat het laagwater om 09.30 uur was. Dus als je dan om 0:600 uur vertrekt ben je precies op tijd om het eerste getij goed uit te kunnen vissen.

De mannen van Ab uit IJmuiden hebben vandaag hun slag geslagen. Met acht man op twee boten hebben ze zes heilbotten gevangen. 

Maar Dick was de ‘Lucky Guy’ van vandaag. Hij ving de tot nog toe grootste heilbot van maar liefst 189 centimeter. Een beer van een vis. Hun dag kon letterlijk niet meer stuk.

Lars ging vandaag met Henk en Andre naar de west. Ze hebben het gebied waar Per Johansen altijd vist op de korrel genomen. Ze vingen er twee vandaag. Andre met 140 en Lars met 80 centimeter. Het was hard werken maar ze kwamen tevreden terug van een mooie dag vissen.

John ging met Pieter en Rick op pad. John had gisteren al zes heilbotten in de boot dus Pieter en Rick vonden het helemaal niet erg om bij John in de boot te stappen. En dat hebben ze geweten! 

Ze hadden vandaag acht heilbotten in de boot en nog verscheidene gemist. Pieter had er drie, Rick vier en John zelf één. De grootste was 107 en de mannen hebben genoten vandaag.

Ronald “Spakkie” had een gemiddelde dag met twee heilbotten in de boot die overigens beiden door Frenk werden gevangen en ook hij was vandaag in hetzelfde gebied als John.

Ik had zelf Danny, Dick en Ed aan boord. We zijn vandaag als enige naar Gasan gevaren. Dat is de verste stek en vaak ook de beste. Maar we hebben vandaag bewezen dat het vissen heet en niet vangen….. 

We hebben veel en grote gullen gevangen maar helaas niet één heilbot. Geen aanbeet, geen volgers, helemaal niets. Maar ja, morgen is er dus weer een nieuwe dag en begint het spelletje opnieuw.

De groep Noordermeer was vandaag ook op de juiste plekken. We hebben de GPS er gezamenlijk op nagekeken (en nog wat extra waypoints er in gezet) maar ook bij hen geen succes aan boord. Geen heilbotten helaas. Hopelijk hebben ze morgen meer geluk!

Ronald en Jan, twee van onze trouwste makkers en medereizigers, hadden ook zo’n dag. En dat zij serieuze heilbotvissers zijn. Dus het zegt allemaal niks maar we hebben nog vier dagen te gaan en er kan nog van alles gebeuren.

En voor al die lezers die zich afvragen of je alleen maar heilbot vangt kan ik vertellen dat we ok andere soorten vangen tussendoor. Alleen zijn de heilbotten het moeilijkst te vangen en zijn dat ook de mooiste vissen qua sport. 

Ik heb vandaag bijvoorbeeld een flink aantal kabeljauwen van ver boven de meter gevangen. Gisteren waren het er 12, vandaag waren het er 18, dus hoeveel worden het dan morgen? 

Joris Nieuwenhoff
Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij………SPIDERWIRE
Willem Moorman -
image description
De Wobshad 2.0 in de praktijk
Willem Moorman -