Cresta Fighting Strong: brute kracht

Cresta Fighting Strong: brute kracht  

Door Jan Verbruggen
 
Het vissen op commerciële brasem- en karpervijvers is de laatste jaren immens populair geworden. Deze vijvers hebben vaak een hoge bezetting van karper dan wel brasem en zijn zeker de uitdaging waard om een keer te proberen. 
 
In veel gevallen wordt op deze karpervijvers naar de werphengel gegrepen, maar probeer het eens met de vaste stok en laat je verrassen door de brute kracht van deze vissen!
 
De vaste hengel die ik voor het zware werk met vertrouwen inzet is de Cresta Fighting Strong. Deze strakke, maar toch lichte hengel is uitgerust met een PullerKit en wordt geleverd met een extra 2-delige Puller Kit waarbij het elastiek uit het tweede deel van de hengel komt. 
 
Uitgerust met een Puller Kit waarbij het elastiek uit het tweede deel van de hengel komt.
 
Dit heeft als grote voordeel dat je het elastiek kan vastnemen met de hand en hierdoor de spanning van het elastiek zelf kunt bepalen. Hierdoor wordt de vis vlugger uitgedrild en bij een eventuele laatste run kan gemakkelijk elastiek worden bijgegeven. 
 
Omdat je de spanning van het elastiek zelf kunt bepalen, kan er met een dunnere lijn worden gevist, wat in theorie meer aanbeten oplevert.  
 

Met de PullerKit kan sneller worden afgestoken naar 2 delen.
 
Bij het drillen van een vis met een Puller Kit kan sneller worden afgestoken naar twee delen zonder dat je risico loopt op verspelen. 
 

Succesvol gedrild met de Puller Kit.
 
Doordat je eerder kunt afsteken naar twee delen, dril je de vis kort in de kant uit, waardoor je voerplek op 11 meter meer rust krijgt en de vissen ongestoord verder kunnen azen. Je zult merken dat je na het landen van een vis sneller actie krijgt op je voerplek. 
 
Voor meer informatie over deze krachtpatser, klik hier.  Op zoek naar geschikt elastiek? Klik hier.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -