Cordes Travel live vanuit Panama   08-01-15: vijfde dag vissen

Persbericht Cordes Travel

Cordes Travel live vanuit Panama 

08-01-15: vijfde dag vissen

 

Aan al het mooie komt een einde, vandaag alweer onze laatste visdag in Panama, onze visreis zit erop. In verband met ons vertrek morgen zijn we niet ver geweest en zijn we ook eerder terug, zodat we nog even de koffers kunnen inpakken en alles klaar kunnen maken.

Het was zoals reeds eerder gezegd een droom-visreis, echt iets om nooit meer te vergeten. Zoals jullie allemaal wel weten vist mijn vrouw ook en ben echt trots op Linda dat ze gewoon alle dagen mee is wezen vissen, want het is toch een zware week, vroeg op, zware visserij, warm en toch minimaal 11 uur op de boot, goed gedaan „Linnie” xxx



Vandaag was een 'light tackle' gewoon leuke sport beleven op lichte materialen, we hadden zelf een kleine molen (Battle 4000) en een Penn Legion Spin hengeltje, dan heb je pas echt sport.



We hebben dan ook heel veel plezier gehad met het vissen op Jack Crevalle, Rooster (niet gevangen), Needle Fish (geep) en vele kleine snappers. In totaal toch al snel rond de 75 vissen gevangen, met als 'speciale' vangst de Needle Fish, Rock Snappers, White Tip Shark, Trigger Fish en de Jack Crevalle.



Linda was zo stoer om de haai die over de meter ging toch gewoon even vast te pakken, de visgids werd gek, maar Linda zei: "Een zeewolf bijt ook, dus een haai maak ik me geen zorgen over." Dus Linda staat op de foto met een haai, de haak hebben we er wel later uit gehaald, en hem daarna weer laten zwemmen.



Ik denk dat er maar hééél weinig dames in Nederland en België zijn die al deze vissen hebben gevangen, al zie je het nooit terug in de bladen, jammer want het is best leuk dat er dames in Noorwegen, IJsland en Panama vissen. Op de andere boten was er ook goed gevangen, in totaal zelfs 25 Roosterfish, 8 Cubera, Amberjacks en in totaal 19 andere soorten vis.

Ook vandaag bleek de service weer top, omdat we vroeger terug gingen heeft de kapitein via de marifoon even contact gehad met het camp om te zorgen voor vervoer (de quad) en of ze dan even de airco in onze kamer alvast aanzetten.



Even lekker douchen omkleden en even wat drinken aan de bar bij het zwembad, vandaag hadden we gefrituurde kipkluifjes en garnalen met verschillende sausjes, ik ben benieuwd wat het avondeten is straks.


Morgenochtend om 09:00 gaan we met de bus naar Panama City daar slapen we in een TOP hotel 'Hardrock Hotel'. In de avond lekker eten en op tijd slapen, zaterdag gaan we nog even de stad in en zelf gaan we nog even naar een grote hengelsportwinkel. In de avond vliegen we dan terug naar Amsterdam waar we zondag aankomen.


Tja wat kan ik nog meer zeggen dan wat we al gezegd hebben, de reis is top, de service is geweldig, de accommodatie, het personeel, de boten en het is is SUPER en de visserij… tja daar heb ik geen woorden voor, we hebben meer dan 18 soorten gevangen, 18 soorten weten we de naam van, van minstens 10 andere weten we het niet, waren vaak ook niet zo groot.



Wij hebben in ieder geval met z’n drieën Linda, Maurits en ik een topweek gehad, we hebben veel plezier gehad met elkaar en we kunnen het goed met elkaar vinden en dat is belangrijk als je een hele week met elkaar op de boot zit, in ieder geval een dank aan Maurits, Tatin (kapitein), Gato (deckhand) en Linda.





Wil je nu ook eens zo’n droomreis meemaken en hier je droomvis komen vangen en gewoon weten dat alles TOP is, goed verzorgd en een geweldige service beleven waar de 'klant' voorop staat, mail ons dan, ook als je alleen bent. Panama is top en wellicht wel de beste visstek ter wereld, in ieder geval de beste mogelijk om allerlei soorten te vangen en dan ook nog eens van formaat.

 Wie weet tot ziens….!

Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

 
 
 
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -