Cordes Travel live vanuit Panama   07-01-15 Vierde dag vissen in Panama

Persbericht Cordes Travel 

Cordes Travel live vanuit Panama 

07-01-15 Vierde dag vissen in Panama

 

Hier weer een bericht uit Panama, waar we wederom prachtig weer hebben, weinig wind en volle zon. Vandaag hebben we gegokt, via de locals kregen we te horen dat er Marlijn gevangen was, maar dat was wel 2 uur varen. Het is dan een eind varen en de hele dag trollen, wat ik een beetje saai vindt, maargoed we hebben dan wel kans om een Sailfish, Blue Marlin of een Black Marlin te vangen…..of niets.

Wij hebben de gok dan toch genomen en helaas hadden we geen geluk. We hebben toch wel weer mooie vis gevangen,  deze keer geen Marlin of Sailfish, maar we klagen zeker niet, want we hebben al een geweldige lijst met mooie grote en prachtige vissen gevangen, die bij heel veel vissers nog op hun wensenlijst staan.

Ook zie je hier nog een paar foto’s van de Sailfish van dag 1 en een Amberjack van dag 3, gevangen op de andere boot, kun je nagaan ook die zijn deze week gevangen.

 Vandaag hebben we toch een aantal hele mooie vissen gevangen, een Mullet Snapper, Mahi Mahi, YellowTail, Blue Runner en een paar Bonito’s. We hebben gevist met aas, grote stukken vis en natuurlijk ook kunstaas.

We hebben goed gevangen met de Sebile Stickbait, Sebile Splasher en de Sebile Flatshad, zeker de moeite om deze mee te nemen, al is alles aan boord, maar ik vindt het toch leuk om nog iets van mezelf mee te nemen. De 'Roberto' werkte trouwens ook goed, is fijn te gebruiken als je pijn in je arm hebt van het popperen.



Morgen is alweer de laatste dag, we zijn allemaal rood verbrand, bruin gekleurd en moe, want 11 uur per dag op het water is toch best zwaar, maar meer dan de moeite waard.

Het fijne is dat als je terug komt dat je niet hoeft te denken aan het eten, even douchen, eventueel even zwemmen en dan lekker eten, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, elke dag iets anders en je 'moet' eten wat de pot schaft, het is geen ala carte uiteraard.

Mocht je nu iets niet lekker vinden of andere 'wensen' hebben, dan kan dat uiteraard allemaal geregeld worden.

Alles is hier mogelijk en je wordt hier op je wenken bediend, continu is er iemand die je helpt, je tassen op de boot zet, je drinken bent en noem maar op, top top service hier.

Wij bieden deze reis dan ook aan inclusief alles, vliegtickets, VIP transfer, accommodatie, 2x hotel incl. ontbijt, visboot, visgids, brandstof, hengels, molens, reels, aas, kunstaas, eten, drinken, alcohol en ga zo maar door, alles is inclusief.

Extra kosten zijn alleen het eten en drinken in het hotel op de heen en terugreis in Panama City. Het mooie is ook dat de 'klant' hier echt voorop staat en je met je eigen groep van drie tot vier personen op je eigen boot bent en de hele week je eigen kapitein en deckhand hebt, dus je leert elkaar snel kennen.

Al is het engels hier en daar wat lastig, maar goed de soorten en de technieken laten ze snel zien, dus vissers onderling komen hier wel uit.

99% van de visserij is Catch and Release, als je een vis mee wil nemen om te eten mag dat uiteraard, ze hebben ijs aan boord en ze maken de vis schoon voor je, eet je hem niet dan laten ze de vis weer zwemmen.

Ondanks de iets mindere vangst vandaag, toch wederom een topdag met weer een nieuw soort op onze lijst.

Ik kan ook nu wel zeggen en dan spreek ik ook voor Linda en Maurits en alle andere heren van de groep, dit is onze beste visreis ooit! Wie weet kunnen we in 2017 er eens met een grote groep naar toe, allemaal Nederlanders en Belgen onderling, wie interesse heeft kan zich melden, dan heeft iedereen genoeg tijd om te sparen.

Groetjes,

Raffie


vanuit warm en mooi Panama


www.cordestravel.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -