Cordes Travel live vanuit Panama   06-01-15: derde dag vissen

Persbericht Cordes Travel

Cordes Travel live vanuit Panama 

06-01-15: derde dag vissen 

Gelukkig we hebben weer internet, dus kunnen weer een dagverslag sturen. Vandaag weer een dag innshore vissen, naar de beste stek is de 30/40 minuten varen, geen probleem, je zit aan boord heerlijk in een zitzak en op het bankje, te genieten vd ongelofelijke mooie natuur, wat is Panama vanaf het water prachtig.

We hebben wederom weer minimaal 100 fotos genomen van de natuur. Doel was vandaag Snook, niet de snoek die wij kennen, maar een prachtig vechter die een beetje van een Tarpon weg heeft, vecht keihard en springt geweldig hoog uit het water.



Wederom een vis die op onze wensenlijst stond en ook deze hebben we gevangen op een meter diepte dicht onder de kust met een Sebile Stickbait 80gr, echt een super spannende visserij, wat een kracht wat een prachtig beest om te vangen!

Linda ving de eerste Snook...

...en Maurits volgde snel met een tweede Snook, waanzinnig.


 
Na al deze inspanning wilde we zo dicht onder de kust, met palmbomen, helder blauw water en een prachtig strand, even een stukje zwemmen, de kapitein/visgids gaf aan dat dat geen goed idee is, je weet maar nooit. Nou hij had niet te veel gezegd want we zagen op een 50 meter van de boot twee dikke krokodillen (of alligators), wat een belevenis.



Goed op naar de volgende stek, het is vandaag erg warm, al snel een 35 graden, volle zon en weinig wind, dus weer lekker verbranden, als je niet op let.

Aangekomen op de volgende stek gingen we met aas vissen, gewoon een halve bonito aan de circlehook en zonder lood laten zakken en wachten, even voelen en dan….strike…!!



Dan wordt je dus ineens bijna overboord, giert de grote zware reel en probeer je je hengel te pompen….ehhh dat gaat dus bijna niet, slip staat dicht en nog gaat de lijn eruit. Maar na een gevecht van een 10 minuten heeft Maurits dan toch een prachtige Barracuda gevangen, van een 12kg en langer dan een meter.



Even later vingen we nog een YellowTail Snapper en op de popper nog een Jack Crevalle.

Daarna was het 'mijn' beurt, een keiharde klap op mijn 80lbs stok en een kapitein en deckhand die ineens schreeuwen, geen lijn geven, tegen houden, niets geven, alleen dan in het engels wink.



Met heel mijn gewicht in de hengel hangen, hand op de slip, slip op 'strike' en nog kwam de lijn eruit, trekken trekken, trekken…. wow wat is dit dacht ik bij mijzelf…. niet normaal ik ga het wéér zeggen, de vissen zijn enorm sterk hier, niet te geloven.


Na een dril van 15 minuten kwam er ineens een rood monster boven, ik ving mijn vierde Cubera Snapper, shit die was echt groot!! De kapitein gaf hem een dikke 40 kilo, ik heb kabeljauwen van rond de 30 kilo vast gehad, maar deze was niet te tillen en zeker flink zwaarder, dus was er erg blij mee!



En met deze prachtige Cubera sloten we dag af en besloten we iets eerder terug te gaan om nog even lekker in het zwembad te duiken. Elke dag als we terug komen krijgen we wat lekkers een soort snacks, vlees, toast, hapjes, kipkluifjes, en allerlei anders lekkers. Daarna een drankje en dan is het eten en slapen, veel vissers slapen om 21:00 al.

Morgen weer een nieuwe dag, dus nieuwe kansen…. tot morgen !

Raffie Cordes
www.cordestravel.nl
 
+31 493 310 103
+31 683 948 265
 
 
 
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -