Contactdag Langelandvissers 2013

Contactdag Langelandvissers 2013

Door : Ninja Klapwijk

Zondag 10 maart 2013 is de eerste Denemarken Langelandvissers contactdag georganiseerd in Hotel Restaurant de Boekanier, gelegen in het Zeeuwse dorpje Vrouwenpolder.

Mede dankzij de website www.zeevissenlangeland.nl en de bijbehorende Facebook groep is een enthousiaste en hechte groep van vissers ontstaan die hun passie uitoefenen in een geografisch gezien vergelijkbare omgeving; het Deense eiland Langeland en omstreken.  Vele vissers hebben elkaar reeds ontmoet op locatie of op andere beurzen of evenementen.

Deze dag stond in het teken van het clusteren van kennis en informatie om op deze manier een nog succesvollere vistrip te beleven in een gebied dat tot op heden nog wel een geweldig bestand heeft aan uiteenlopende soorten zeevis.

 
De locatie waar de Denemarken Langelandvissers contactdag 2013 heeft plaatsgevonden.


Gezellige drukte met ca. 95 Denemarken vissers.

Op locatie waren enkele niet commerciële stands opgesteld om enkele demonstraties te verzorgen. Zo verzorgde Leo Stoutjesdijk alias ‘het kale gevaar’ een demonstratie van nieuwe soorten kunstaas van Kinetic namens A.H.F. Fishing Tackle Import, allen zowel qua design als vangstprestatie ideaal voor de Deense en Noorse viswateren.

Daarnaast demonstreerde hij enkele lichtgewicht hengels variërend tussen de 10 en 50 pond met een fenomenale body waarvan iedereen versteld heeft gestaan. Ook kwam Leo met enkele prachtige fotoboeken met vangsten uit Noorwegen, dit om de vangstdrang onder de aanwezige personen nog wat aan te scherpen na deze voor velen toch wel ongewenste winterse dagen.

 
Het indrukwekkende fotoboek van Leo Stoutjesdijk en de display van Bas Arkenbout & Marco Nieuwenhuize die beiden aanwezig waren voor informatie omtrent zeebaarsvisserij.

 
Leo Stoutjesdijk is net zoals op Visma 2013 aanwezig met prachtig kunstaas van Kinetics.

 
Richard test de lichtgewicht hengels met een onvoorstelbare body!

Joachiem Hautekeete van Brightbaits Belgium verzorgde samen met zijn collega Christophe een zeer leerzame stand waarbij diverse tools werden gepresenteerd waarmee zelf shads gegoten kunnen worden op basis van uiteenlopende mallen, grondstoffen en additieven. Op basis van deze ingrediënten konden diverse zeevissers eindelijk hun ideale shad naar eigen wens laten ontwerpen. Menig visser ging liet dan ook een leuk portie shads gieten voor een zeer vriendelijke prijs.  

 
Joachim Hautekeete en zijn collega demonstreerden hoe zelf shads te gieten.

 
Enkele voorbeelden van de zelf gegoten shads van Brightbaits.

Willy Gryp was tezamen met enkele familieleden aanwezig om doormiddel van diverse activiteiten geld in te halen voor de actie Alpe d’HuZes, waarbij deelnemers een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Zo organiseerden zij een loterij waarbij dankzij diverse sponsoren vele leuke prijzen te winnen waren als hengels, lijnen, shads, loodkoppen, hengelrekken etc.

Ook was er een stand waarbij men zijn tweedehandse spullen aan kon bieden, waarvan 10% van de opbrengst gedoneerd werd aan dit goede doel.  Al met al een zeer succesvolle actie, waarmee een noemenswaardig bedrag van maar liefst €700,- werd opgehaald!

 
Een gedeelte van de prijzentafel, die in de loop van de dag nog werd aangevuld door diverse sponsoren!

 
Willy Gryp met een woord van dank aan alle sponsoren en aanwezigen voor hun bijdrage.

Verder was er een mogelijkheid voor alle aanwezigen om foto’s en film te demonstreren op een groot scherm, waarvoor zeer veel belangstelling was. Diverse indrukwekkende vangsten passeerden de revue, en onder het genot van een alcoholische versnapering liep de gezelligheid hoog op. De dag werd afgesloten door een lekker diner verzorgd door Restaurant de Boekanier, waarna vele vissers hun terugweg inzetten naar alle uithoeken van het land.

Bij deze rest mij nog een speciaal woord van dank aan onderstaande personen voor het mede mogelijk maken en sponsoren van deze succesvolle dag:

  • Kees Michielsen van de website Zeevissen Langeland
  • Bjorn van de Vrande van Hotel Restaurant De Boekanier te Vrouwenpolder
  • Bas Arkenbout & Marco Nieuwenhuize van Bass Hengelsport
  • Joachim Hautekeete van  Brightbaits Belgium, Lures & Lure Parts
  • Leo Stoutjesdijk namens A.H.F. Tackle Products B.V. en zijn persoonlijke website
  • Tamara Visser van Vakantiepartner Denemarken
  • Rob van Bilsen van TR Fishing
  • Peter Gerits van DuFish


Ninja Klapwijk

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -