Cobh Harbour: ‘Zeebaarsmekka’ van Zuid-Ierland. Deel 2

.
Cobh Harbour: ‘Zeebaarsmekka’ van Zuid-Ierland. Deel 2


door Joop FolkersAl snel werd duidelijk dat de manier van vissen nauwelijks verschilt met die in Nederland, ware het niet dat men hier uitsluitend driftend vist. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Grote voordeel is dat je een véél uitgestrekter gebied afvist en het nadeel is dat je echt 100% bij de les moet blijven om je kunstaas net boven de sterk wisselende bodem aan te kunnen bieden.

Eén moment van onoplettendheid kost je gegarandeerd een stuk kunstaas. Maar met een beetje gevoel en uitleg heb je deze manier van vissen snel onder de knie.
Evenals rond Guernsey wordt ook hier met zandspiering gevist, ware het niet dat men hier een dobber in plaats van een schuiflood gebruikt. De dobber wordt zo afgesteld dat je je zandaal rond de 2 meter boven de bodem aanbiedt.


Gebonden jigkop vangt werkelijk overal zeebaars!


Alle zeebaars gaat…


...ongeschonden terug!

Een spectaculaire visserij waarbij over het algemeen grote vissen worden gevangen. Ook deze manier van vissen vraagt om 100% aandacht van de visser, want op het moment dat je dobber onder water verdwijnt moet je direct lijn geven om de zeebaars de kans te geven het aas te slikken. Dit duurt op zich niet zo lang, maar bij de minste of geringste weerstand spugen ze de zandaal uit en kun je het vergeten.


Opperste concentratie is nodig om je kunstaas net boven de bodem aan te bieden.

Er is in Ierland vrij weinig te koop op het zeebaarsgebied, neem daarom een ruime sortering jigkoppen mee. Ik heb vis gevangen aan loodkoppen van 10 tot 28 gram. Maar enkele koppen van 40 gram zou ik de volgende keer beslist meenemen. Vergeet niet een reservespoel met gevlochten lijn in je vistas te stoppen!


Prachtige, gezonde zeebaars uit de East Ferry Channel.

Voor alle info omtrent het hele zeebaarspakket kun je terecht bij Bert Goeree van Tight Lines. Omdat Bert zelf de nodige zeebaarservaring in dit gebied heeft, kan hij je piekfijn uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Indien nodig kan ik je uiteraard altijd uitleg geven omtrent het te gebruiken materiaal etc.


De Warrior is een veilige topboot met visruimte voor 4 personen.

Naast de zeebaars, die je tot aan de oceaan kunt verwachten, heb je ook de mogelijkheid om met je eigen boot een dag voor de bodemvisserij te kiezen waarbij je kans maakt op vissoorten als leng, pollak, conger, rog en vele andere vissoorten. Ook de vangsten van blauwe haai zijn rond dit gebied de afgelopen maanden (eindelijk!!!) weer spectaculair toegenomen; sommige schepen wisten maarliefst 30 of meer van deze prachtige vissen te landen!


Door het enorme tijverschil stroomt het soms behoorlijk.

Voor mij is Bella Vista een hele dikke aanrader voor de verwende zee(baars)visser!! Naast de goed verzorgde kamers is het er gezellig en staat het woord service zeer hoog in het vaandel! Er is een echte Ierse pub waar je na een dag vissen je ervaringen kunt delen met je mede “stekel-lotgenoten”! Ben je van plan vroeg op pad te gaan, dan is een vroeg ontbijt geen enkel probleem. Kortom, het Bella Vista Hotel is een fantastisch onderkomen op pakweg 5 minuten lopen van de haven.

Voor meer info over het totaalpakket kun je contact opnemen met
www.tightlines.nl

Stekelze, Joop.

Kijk hier voor deel 1

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Hoogzomersnoeken : Deel 4
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Wat een topdagen…!!
Willem Moorman -