Clinic met de Wereldkampioenen Kustvissen enorm succes!

Clinic met de Wereldkampioenen Kustvissen enorm succes!

Door Rob Huisman

Vorig jaar konden de lezers van het specialistische zoute magazine Zeehengelsport door enkele vragen goed te beantwoorden meedingen naar een clinic met de Wereldkampioenen van SPRO/Gamakatsu. Dat veel zeevissers graag wat zouden willen opsteken van deze mondiale topvissers bleek uit de enorme respons.


Uiteindelijk werden vijf prijswinnaars uitverkozen en op zondag 28 juni j.l. was daar dan eindelijk die gezamenlijke visdag waarnaar die prijswinnaars al maanden hadden uitgekeken.Plaats van handeling was het strand van Zoutelande oftewel De Zeeuwse Rivièra. Om half tien stond gastheer Bas van Klaveren van SPRO iedereen al op te wachten. Na een hartelijk ontvangst met prima koffie op een zonovergoten terras werd uitgelegd hoe de dag er zou gaan uitzien. De vijf Kampioenen werden gelijkelijk gekoppeld aan de vijf prijswinnaars en ieder koppel deelde een hengelsteun, met daarop twee tophengels van SPRO, de FastForward S6 van 4,50 meter lang.Eerder had elke prijswinnaar al een mooi prijzenpakket in ontvangst mogen nemen, waarvan ook deze hengel deel uitmaakt. Wat te denken van een met Gamakatsu Super G-Line Flex 30/00 volgespoelde Super Longcast 460 molen, een poloshirt, een pet, handdoek, voorslaglijn en prachtige stickers voor op de viskist? Daarvoor wil je wel drie eenvoudige vragen in je lijfblad goed beantwoorden!

En zo was al voordat de eerste haken in het water lagen, de dag al geslaagd te noemen. Want is het niet fantastisch om eens samen te vissen met een echte Wereldkampioen? De prijswinnaars genoten allen zichtbaar. Zij vroegen de mannen van het team werkelijk het hemd van het lijf. En het siert de Kampioenen: ook zij bleken gewoon enorm gezellige, toegankelijke en vrolijke vissers.Je zult net zien dat op een prachtige, zonovergoten dag als deze, de visvangsten zeer bescheiden waren. Toch was er niemand die daarover klaagde; dat wachten op een aanbeet bood immers meer tijd om te praten!  De mannen knoopten allerlei soorten onderlijnen en gaven daarbij tekst en uitleg. Allerlei theorien over lange of korte onderlijnen en grote of kleine haken kwamen voorbij. De vijf prijswinnaars luisterden aandachtig en namen als een spons alle informatie tot zich.Na een sessie van vier uur aan de waterkant werd nog even de balans opgemaakt. Mariska Janse uit Westkapelle bleek de beste visser van het hele gezelschap. Als enige dame van de groep wist zij twee makrelen, een zeebaars en een pieterman te vangen. Met een totaalscore van vier vissen bleef zij iedereen voor.  Maar vis of geen vis….. voor iedereen was deze dag een hoogtepunt in het visseizoen!

Met een gezellige warme maaltijd werd de clinic afgesloten en was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen. De Kampioenen op weg naar de volgende wedstrijd.De prijswinnaars naar huis met een geweldige ervaring en een ‘goody bag’ vol mooie spullen.Namens hen allen: dank aan SPRO/Gamakatsu en dan met name aan gastheer Bas van Klaveren en de vissers van het SPRO/Gamakatsu visteam: Eric Goossens, Jan Hennekam, Remi Lindhout, Toon Marijnissen en Jan Stam.

Een uitgebreid verslag van deze clinic, met vanzelfsprekend heel veel praktische tips van de Wereldkampioenen, zal verschijnen in de medio augustus verschijnende uitgave no 5/2009 van Zeehengelsport.

Voor meer informatie: zie
www.hengelsporthuis.com

Rob Huisman


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 406
Willem Moorman -
image description
Struinen met Jaimy : Deel 3
Willem Moorman -