Persbericht Penn Grevelingen Tournament  

Hans Willems en Jurgers  Fishing Team  winnen  Penn Grevelingen Tournament 2017 

Hans Willemse van het Mart Brouwers Fishing Team en het korps van Jurgers Hengelsport uit Bergen op Zoom hebben de 9e editie van het Penn Grevelingen Tournament gewonnen. Na een week vol spanning voor de organisatie vanwege het voorspelde winterse weer en de wind die tot stormachtig zou toenemen werd uiteindelijk vorige week donderdagmorgen vroeg de knoop doorgehakt, de wedstrijd zou in ieder geval doorgaan!

De maanden ervoor en zelfs nog vorige week zaterdag werd er verschrikkelijk goed gevangen op de Grevelingen met wel tot 100 stuks wijting en haring de man echter vanaf afgelopen maandag werden de vangsten sterk gereduceerd en afgelopen zaterdag was het tijdens de wedstrijd zelf bar slecht met de vangsten op de Grevelingen.


Winnaar Penn Grevelingen Tournament, Jans Willemse.

Maar dan toch zie je dat de klasse van de wedstrijdvisser pur sang naar boven komt wanneer er minimaal wordt gevangen en alle trucendozen opengehaald worden en de aandacht zich moet richten om die éne vis toch te verleiden.

Met veel bewondering zag ik op de M.S. Helga ouwe rot Joop Schik en de Belgische topper Jens de Vrieze aan het werk met supermooie onderlijnen. Heel fijntjes en voorzien van witjes als aas wisten zij toch de vissen te verschalken.

Het weer viel gelukkig mee, op een paar stormachtige hagelbuien na en ondanks de zeer slechte vangsten was er toch een gemoedelijke stemming aan boord. Aan bakboordzijde van het M.S.Theo wist Hans Willemse van Hengelsport Team Mart Brouwers zich als enige in de ‘dubbele cijfers’ te vissen en met 11 vissen en met een totaal lengte van 142 centimeter de negende editie van het Penn Grevelingen Tournament te winnen en kreeg het fraaie door Zeehengelsport gesponsorde Delfts Blauwe bord overhandigd.

Bij de korpsen was het nieuw gevormde korps van Hengelsport Jurgers uit Bergen op Zoom met 22 klassementspunten te sterk voor de overige 23 korpsen. Dit team is een mengeling van toppers en nieuw talent, Jack Jurgers, Louis van Bommel, Tino Stuijts, John Soederhuijssen zijn de oude rotten, Rick van Gastel is een jong talent waar op moet worden gelet de komende jaren.


Het Jurgers Fishing Team was het beste korps van de dag.

Beste veteraan boven de 65 was ook weer zo'n topper, Gerrit Koster. Hij pakte de Harrie Brasser prijs en de daarbij behorende bonus. De Lucien van Zomeren prijs voor de zwaarste vis was voor Chris v/d Vreede met een wijting van 33 centimeter, het gewicht was 233 gram wat een puntentotaal van 7689 punten opleverde.

De organisatie gaat kijken of de wedstrijd midden of eind december kan worden gehouden. Dit wegens het terugkerend fenomeen dat midden januari de vangsten erg teruglopen op de Grevelingen en we willen dat er vis wordt gevangen!


De prijswinnende deelnemers.

De Tombola voor het goede doel leverde ruim €3000,00 op! Speciale dank aan Pure Fishing en met name David v/d Brandt en Jan Mertens voor hun enorme Penn sponsoring al negen jaar en aan Peter Dohmen van Zeehengelsport voor de prachtige ereprijs voor de winnaar, iedere jaar weer!

Verder alle schippers van de M.S Stella Bel, M.S.Helga, M.S Marjoes, M.S maaatje Adriana, M.S Theo, M.S.Hendrik H., Angling captains, personeel Dorpstienden te Ouddorp, de overige sponsoren en natuurlijk de bijna 160 deelnemers zonder wie deze wedstrijd niet mogelijk is

De komende tiende editie wordt een speciale, dus hou de datum die binnenkort wordt vastgesteld in de gaten!