Roofblei nu ook in Noord Friesland gevangen!

Roofblei dringt steeds verder door in Nederland.

Steeds meer meldingen komen binnen bij de redactie van Total Fishing over andere plaatsen waar roofblei gevangen wordt. De populaire vis blijkt zich nu ook in het uiterst Noordelijke puntje van ons land gevestigd te hebben

Onlangs ontvingen we  unieke onderstaande melding van Arne-Menno Eelkema,  vanuit het hoge Noorden in  Friesland:

“Zaterdagmiddag nog even snel met de boot weg geweest omdat het weer toch iets minder mooi was als voorspeld. Dus was het weer de moeite een gokje te wagen. Na wat trollen en verticalen binnen korte tijd 2 snoeken en een snoekbaars in de boot.

Bij de laatste stek besloten we te gaan verticalen. Tijdens het verticalen werden we gek van het geplons om ons heen! Dit geplons kwam ons bekend voor, de eerste keer op de IJssel maakten we op die manier kennis met de roofblei! Het zal toch niet waar zijn? Roofblei in Friesland? We besloten de stek te belagen met wat kleiner kunstaas, zo kun je immers alle rovers wel vangen.

Mijn vismaat Rick de Groot wist na enige tijd op een klein blinkertje een vis te haken. Keiharde aanbeet, spectaculaire dril, het zal toch niet? En jawel hoor, een roofblei van 65cm gleed het rubber net in. Wat een dag!!

De volgende dag nog even met mijn vriendin wezen varen, natuurlijk op dat zelfde water en een hengeltje mee. Ik moest en zou er ook een vangen en ja hoor, ook ik mocht die dag een roofblei landen van 63cm! Groeten Arne-Menno Eelkema, Dokkum”

Dus vanaf nu kunnen ook de Friese vissers op de meest Noordelijke wateren genieten van de verslavende aanbeten van prachtige roofbleien. Ze zwemmen inmiddels in heel Nederland van het uiterste puntje in Limburg tot aan de Waddenzee toe!

 


ANDEREN LAZEN OOK